ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής οργανικού βιοαερίου στη Δανία



Ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Kristian Jensen εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής οργανικού βιοαερίου με το οποίο θα τροφοδοτείται το δίκτυο φυσικού αερίου. Πρόκειται για μια συνολική επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων Κορωνών Δανίας.

Το εργοστάσιο βιοαερίου στο δήμο Ιkast-Brande θα καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες σε θέρμανση 4.000 νοικοκυριών.Το εργοστάσιο της Nature Energy Månsson θα παράγει βιοαέριο, κυρίως από οργανική κοπριά βοοειδών και οργανικών κοτόπουλων, αλλά και συμβατικούς πολτούς χοίρων και βιζόν. Επιπλέον, η οργανική βιομάζα θα διατίθεται υπό μορφή αποβλήτων από την παραγωγή λαχανικών, από οργανικό τριφύλλι, βιολογικά βιομηχανικά και οικιακά απόβλητα. Το εργοστάσιο παραγωγής βιοαερίου είναι ένα ακόμη καλό παράδειγμα της Δανίας για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Damvad Analytics, ο τομέας του βιοαερίου μπορεί να συνεισφέρει έως και 16.000 εκατομμύρια Κορώνες Δανίας ετησίως στο ΑΕΠ και να δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας στη Δανία.
πηγή:greenagenda.gr