ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αντικεραυνικό RAYCAP STRIKESORB

Τι είναι οι κρουστικές υπερτάσεις

Με τον όρο κρουστικές υπερτάσεις,
εννοούμε τις απότομες αυξήσεις της απόλυτης τιμής του δυναμικού, η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (10-6s) μέχρι κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου (10-3s). Η αύξηση της απόλυτης τιμής του δυναμικού κυμαίνεται από μερικά Volts, μέχρι χιλιάδες Volts.

Τα κρουστικά κύματα δημιουργούν ρεύματα με πολύ μεγάλη ένταση, ικανά να καταστρέψουν κάθε μορφής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και να βλάψουν την ανθρώπινη ζωή.
Τα ρεύματα αυτά περνάνε μέσα στις συσκευές και στις εγκαταστάσεις διαμέσου των καλωδίων ισχύος, των τηλεφωνικών καλωδίων, των κεραιών, των γειώσεων, των δικτύων ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης, αερισμού κλπ. 

 Αντιμετώπιση των κρουστικών υπερτάσεων

Στις μέρες μας, οι σύγχρονες κατοικίες εξοπλίζονται με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, συστήματα τηλεπαρακολούθησης, έξυπνες συσκευές, τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης κ.λπ. οι οποίες αποτελούνται από πλήθος ευαίσθητων ηλεκτρονικών διατάξεων. 
Οι απότομες υπερτάσεις πολύ μικρής διάρκειας (κρουστικές υπερτάσεις), που μεταφέρονται από το δίκτυο στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα αναπόφευκτο καθημερινό φαινόμενο και οφείλεται κυρίως σε κεραυνικά πλήγματα ή άλλες αιτίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής τροφοδοσίας (διακοπές και επανατροφοδοτήσεις του δικτύου, μεταγωγές φορτίων, τήξεις ασφαλειών, βραχυκυκλώματα κ.ά.).
Οι υπερτάσεις αυτές λόγω της πολύ μικρής τους διάρκειας δεν αντιμετωπίζονται από κοινές ασφάλειες ή σταθεροποιητές τάσης, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ευαίσθητων ηλεκτρονικών διατάξεων και σε ορισμένες περιπτώσεις την πρόκληση πυρκαγιάς.
Με την τοποθέτηση των διατάξεων ηλεκτρικής προστασίας προστατεύετα ο οικιακός εξοπλισμός, τόσο από τις κρουστικές υπερτάσεις που μεταφέρονται από το δίκτυο ηλεκτρικής παροχής, όσο και από κεραυνικά πλήγματα.
Η χρήση τους έχει τα ακόλουθα οφέλη:
o    -Αυξάνεται ο χρόνος ζωής των οικιακών σας συσκευών
o    -Μειώνεται το κόστος συντήρησης


o    -Αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις (αδυναμία επικοινωνίας, απώλεια δεδομένων, διακοπή  λειτουργίας οικιακών συσκευών και συστημάτων  ασφαλείας)

Αντικεραυνικό RAYCAP STRIKESORB.


Προστασία απο απότομες υπερτάσεις πολύ μικρής διάρκειας (κρουστικές υπερτάσεις), που μεταφέρονται από το δίκτυο στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που οφείλεται κυρίως σε κεραυνικά πλήγματα ή άλλες αιτίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής τροφοδοσίας (διακοπές και επανατροφοδοτήσεις του δικτύου, μεταγωγές φορτίων, τήξεις ασφαλειών, βραχυκυκλώματα κ.ά.). 

Οι διατάξεις ηλεκτρικής προστασίας της Raycap πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας που προβλέπουν τα ισχύοντα πρότυπα αντικεραυνικής προστασίας (IEC, EN, UL, IEEE) και διαθέτουν πιστοποίηση για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά από ανεξάρτητα διαπιστευμένα εργαστήρια (UL & VDE). Η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών, κατοχυρωμένων με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εγγυάται αδιάλειπτη προστασία και υψηλή αντοχή σε έντονες και πολλαπλές καταπονήσεις από κεραυνικά και κρουστικά ρεύματα.
Οι διατάξεις προστασίας κατασκευάζονται στη Δράμα, στις πιστοποιημένες κατά ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004 βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Raycap.
Ο μοναδικός πατενταρισμένος σχεδιασμός από το Strikesorb® παρέχει αδιάλειπτη προστασία από καταστροφικές υπερτάσεις. Το Strikesorb 30-DRM (Προστασίας Τ2)έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε ράγα πίνακα.
Απορροφά και διαχέει την περίσσεια ενέργεια των διαδοχικών υπερτάσεων, χωρίς τη δημιουργία φθοράς και με επιτυχία προλαμβάνει τις διακυμάνσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να βλάπτει κρίσιμους εξοπλισμούς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, της άμυνας, μεταφορές, βιομηχανική, καθώς και οικοδομικές εφαρμογές. Δεν χρειάζεται συντήρηση!
Τα Strikesorb ενσωματώνουν έναν ενιαίο, βαρέως τύπου & βαθμιαίας διανομής μεταλλικών οξειδίων Βαρίστορ (MOV) σε δίσκο και συναρμολογούνται υπό πίεση σε σφραγισμένο περιβάλλον από  περίβλημα αλουμινίου.
Αυτή η μοναδική σχεδίαση παρέχει πολύ χαμηλή εσωτερική επαφή, αντοχή, εξαιρετική θερμική διαχείριση της κατανομής MOV και ομοιομορφία, της απότομης αύξησης ρεύματος, πάνω από την συνολική έκταση του στοιχείου προστασίας, καταλήγοντας έτσι σε μια εξαιρετικά υψηλή ικανότητα χειρισμού ενέργειας σε συνδυασμό με πολύ χαμηλή παραμένουσα τάση.
Ο πατενταρισμένος σχεδιασμός Strikesorb ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις της γήρανσης του και εξαλείφει πλήρως τον κίνδυνο καταστροφικής αποτυχίας, έκρηξη – φωτιάς, τα οποία είναι κοινά σε συμβατικές συσκευές προστασίας από υπέρταση.
Για προστασία μονοφασικής εγκατάστασης χρειάζονται 2τμχ. ένα για τη φάση και ένα για τον ουδέτερο.
Για προστασία 3φασικής εγκατάστασης χρειάζονται 4τμχ. ένα για κάθε φάση και ένα για τον ουδέτερο.

Γιατί επιλέγουμε RAYCAP:
o    -Απόλυτη προστασία εγκατάστασης και εξοπλισμού
o    -Δεν απαιτεί καμία απολύτως συντήρηση
o    -Σημαντικά μικρότερος χρόνος προστασίας (cascading) σε σχέση με άλλα προϊόντα
o    -10 χρόνια «άνευ όρων» εγγύηση καλής λειτουργίας
o    -100% Ελληνική Σχεδίαση & Παραγωγή
o   - Πλήρως πιστοποιημένα προϊόντα από τα κορυφαία εργαστήρια στον κόσμο (ISO 9000:2008, ISO 14001, VDE, UL K.A.)