ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

KOUVIDIS-Συστήματα σωλήνων

Η εταιρεία
H Βιομηχανία KOUVIDIS έχει έδρα το ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου στο Ηράκλειο Κρήτης και στεγάζεται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5.500m2  υψηλών προδιαγραφών. 


Ιδρύθηκε το 1979 από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, Κουβίδη Εμμανουήλ, και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετικών βιομηχανιών της Ελλάδας στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και σε αγορές του εξωτερικού. 

Είναι αμιγώς Ελληνική, οικογενειακή, εταιρεία και το 2005 μετατράπηκε από προσωπική επιχείρηση σε Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία με την επωνυμία ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ. 

Από το 1979 μέχρι σήμερα ασχολείται μόνο με την παραγωγή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Σωλήνων Προστασίας Καλωδίων από πλαστική Α' ύλη κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία. 

Σχεδιάζει, προμηθεύεται υλικά, παράγει και διανέμει όλα της τα προϊόντα τηρώντας αυστηρά τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ ISO 9001, ΕΝ ISO 14001 και OHSAS 18001, που επιτυχώς εφαρμόζει σε όλες τις δραστηριότητες της. 

Ιστορική αναδρομή

1979
Ίδρυση της βιομηχανίας ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη Εμμανουήλ Κουβίδη. Με μηδενική εμπειρία και ελάχιστη τεχνογνωσία παράγονται οι πρώτοι σωλήνες ελαφρού τύπου για χωνευτές εγκαταστάσεις, σε μία αποθήκη στο χωριό Τύλισος. Όραμα είναι η δημιουργία αξιόπιστων προϊόντων και η εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς της Κρήτης.

1985
Παράγεται η πρώτη έκδοση του σωλήνα Μεσαίου Τύπου DUROFLEX & ανοίγει ο δρόμος για την υπόλοιπη Ελλάδα. Σκιαγραφείται η πρώτη εμπορική προσέγγιση και δημιουργείται το πρώτο κανάλι διανομής.

1990
Η εταιρία συμπληρώνει την πρώτη της δεκαετία με σταθερή ανοδική ανάπτυξη. Δημιουργείται το πρώτο κέντρο διανομής στην Αθήνα & παράγεται η πρωτοποριακή σειρά Βαρέος Τύπου CONDUR-CONFLEX στη σκιά των μέχρι τότε κυρίαρχων χαλύβδινων σωλήνων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η παραγωγική διαδικασία εναρμονίζεται με Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

1995
Το σύστημα Βαρέος Τύπου CONDUR-CONFLEX εξελίσσεται στις διατομές Ø16 to Ø63 με μια πλήρη σειρά εξαρτημάτων & παράγεται ο πρώτος σωλήνας υδραυλικής χρήσεως HYDROFLEX. Η εταιρία οργανώνεται στρατηγικά με την εξουσιοδότηση των πρώτων συγκεκριμένων σημείων πώλησης ανά την Ελλάδα.

2000
Η επιχείρηση γιορτάζει 20 χρόνια υγιούς λειτουργίας και εγκαθίσταται σε νέες ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις 15000 m2 στην Τύλισο Ηρακλείου. Ανανεώνει όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό της, εναρμονίζει όλη την παραγωγική της διαδικασία βάσει Ευρωπαϊκών Οδηγιών και Προτύπων και γίνεται η πρώτη επιχείρηση στο χώρο που υιοθετεί τη σήμανση CE σε όλα της τα προϊόντα.

2005
Η επιχείρηση γίνεται εταιρία και αποκτάει άλλη προοπτική, με τη διεύθυνση να περνάει στην επόμενη γενεά, τον Κώστα και τη Μαρία Κουβίδη. Η πιστοποίηση του συστήματος ISO 9001, η δημιουργία ιδιόκτητου στόλου φορτηγών οχημάτων και η παραγωγή των πρώτων σωλήνων Μεσαίου τύπου και των νέων κουτιών διακλαδώσεων αποτελεί την απαρχή για μια νέα τροχιά ανάπτυξης. 

2010
Η KOUVIDIS συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας στο χώρο με μια πλήρη σειρά ολοκληρωμένων συστημάτων σωλήνων Ελαφρού, Μεσαίου & Βαρέως Τύπου. Όλα τα προϊόντα της  παράγονται με την σφραγίδα του ανεξάρτητου Γερμανικού ινστιτούτου VDE .
Δημιουργία νέου κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη καθώς και νέοι αντιπρόσωποι στις αγορές της  Ρουμανίας και Κύπρου.
Υιοθετώντας πιστά της αρχές της ολικής ποιότητας η KOUVIDIS εφαρμόζει τα συστήματα ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001 σε όλες τις δραστηριότητες της και σχεδιάζει με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

2011
Πραγματοποιείται επανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση όλων των συσκευασιών των εξαρτημάτων . Με την επένδυση αυτή η KOUVIDIS επιτυγχάνει 100% αναγνωσιμότητα των προϊόντων της καθώς και τη μέγιστη μείωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της. Παράλληλα διακρίνονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως 100% χρήση ανακυκλωμένου και ανακυκλώσιμου χαρτιού, 80% μείωση στη χρήση μελάνης καθώς και 30% μείωση στον όγκο υλικών.
Δύο νέοι σταθμοί στο ταξίδι προς την αριστεία αποτελούν η απονομή του βραβείου ‘Branding’ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η βράβευση με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Επιχειρηματικής Αριστείας & Ποιότητας «Committed to excellence in Europe» από την EFQM (European foundation of Quality Management).
Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση σε νέο μεγαλύτερο κέντρο διανομής (1700τ.μ) στην Αθήνα και η επέκταση του στόλου φορτηγών με την προσθήκη δύο νέων οχημάτων MERCEDES.
Υιοθετούνται οι νέοι καινοτόμοι θεσμοί ενημέρωσης Open Days και Open Houses στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των πελατών της εταιρίας.
Λανσάρονται οι νέοι σωλήνες για υδραυλικές εγκαταστάσεις HYDROFLEX μεσαίου /βαρέος τύπου και HYDROFLEX UV βαρέος τύπου.  

2012 (Α εξάμηνο)
Κοινοποιείται η διάθεση του νέου καινοτόμου, μοναδικού στην Ευρώπη, συστήματος σωλήνων με αντιμικροβιακή προστασία μεσαίου τύπου MEDISOL AM – MEDIFLEX AM για χώρους υγιεινής και εφαρμογής τους συστήματος HACCP 22000.
Ολοκληρώνεται η νέα υπερσύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής σωλήνων διπλού τοιχώματος και λανσάρονται στην ελληνική αγορά οι πρώτοι «ελληνικοί» σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος από HDPE GEONFLEX για την προστασία υπόγειων δικτύων διανομής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.
Η ΚOUVIDIS συμμετέχει στην έκθεση ηλεκτρολογικού υλικού, αρχιτεκτονικής και φωτισμού Light & building 2012 που διεξάγεται στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
Εγκαταστάσεις
Κτιριακές Εγκαταστάσεις
Η εταιρία KOUVIDIS με έδρα την Τύλισο, στο Ηράκλειο Κρήτης, διαθέτει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα στον ιδιόκτητο χώρο της των 13000m2
Οι εγκαταστάσεις της αποτελούνται από 5000m2 στα οποία λειτουργεί η παραγωγή, η αποθήκευση και η διανομή όλων των προϊόντων της, καθώς και από 900m2 που στεγάζουν τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών. 
Όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι για να παρέχουν ένα αποδοτικό και κυρίως ασφαλές περιβάλλον εργασίας. 

Δυναμικότητα
Η παραγωγική μονάδα της εταιρίας έχει δυναμικότητα σχεδόν 40 τόνους προϊόντων το 24ωρο καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς καθώς και επιλεγμένων διεθνών αγορών. 

Συνεδριακός Χώρο
Ο συνεδριακός χώρος της εταιρίας βρίσκεται στα κεντρικά της γραφεία στην Τύλισο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στον χώρο αυτό η εταιρία οργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε ομάδες ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, μηχανικών, μελετητών, πωλητών αλλά και σε λοιπό ενδιαφερόμενο κοινό (φοιτητές, μαθητές). 

Δίκτυο διανομής
Η εταιρία διαθέτει, σε όλη την Ελλάδα, τρία Κέντρα Διανομής εξυπηρετώντας καθημερινά 400 σημεία πώλησης. Στο Ηράκλειο Κρήτης, η κεντρική αποθήκη της εταιρίας λειτουργεί και ως Κέντρο Διανομής καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της Κρήτης, ενώ στα δύο μεγαλύτερα κέντρα της Ελλάδας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στεγάζονται δυο επιπλέον σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι τροφοδοτώντας καθημερινά την υπόλοιπη Ελλάδα. 
Ο συνολικός ιδιόκτητος στόλος φορτηγών οχημάτων διανομής της εταιρίας αριθμεί 14 καινούρια φορτηγά οχήματα MERCEDES με κινητήρες (EURO 3) αντιρυπαντικής τεχνολογίας και εξυπηρετεί τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της εταιρίας. 
Η εταιρία διαθέτει επίσημους εμπορικούς αντιπροσώπους σε επιλεγμένες χώρες, διευρύνοντας συνεχώς το διεθνές δίκτυο διανομής της.
Προιόντα
Συστήματα σωλήνων
Η KOUVIDIS εστιάζει στην παραγωγή καινοτόμων συστημάτων πλαστικών σωλήνων προστασίας καλωδίων που καλύπτουν πλήρως τις διεθνείς προδιαγραφέςτων σύγχρονων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων αναβαθμίζοντας το έργο του επαγγελματία ηλεκτρολόγου – εγκαταστάτη. 
Τα συστήματα πλαστικών σωλήνων προστασίας καλωδίων διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: 
Κουτιά εγκαταστάσεων
Τα κουτιά διακλάδωσης της KOUVIDIS διατηρούν μοντέρνους και αρμονικούς σχεδιασμούς προσφέροντας ασφάλεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στο έργο του επαγγελματία ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη.

Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες χωνευτού και επιφανειακού τύπου ανάλογα με το είδος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. 
Σωλήνες ειδικών εφαρμογών
Οι σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των επαγγελματικών ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων απαιτούν εξειδικευμένα και αξιόπιστα δομικά προϊόντα. 

Η KOUVIDIS, ως ηγέτιδα εταιρία στο χώρο της παραγωγής σωλήνων προστασίας καλωδίων, παράγει πλαστικούς σωλήνες, για συγκεκριμένα πεδία εφαρμογής που απαιτούν ειδικές τεχνικές προδιαγραφές, υψηλή τεχνογνωσία και άριστη ποιότητα κατασκευής. 

Εργαλεία εγκαταστάσεων


Αποχέτευση  λυμάτων και ομβρίων



Αποστράγγιση υπεδάφους



Μπείτε στη σελίδα της kouvidis.gr