ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Εταιρεία ελαστικών έφτιαξε ένα φωτεινό σύστημα προστασίας για τους ποδηλάτες που θα σώσει ζωές


Τι θα λέγατε για μια βόλτα με ποδήλατο κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν γνωρίζατε ότι θα είστε ασφαλείς; Οι βόλτες με ποδήλατο τη νύχτα μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά χρειάζονται και τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η βόλτα να μη μετατραπεί σε μια δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία.

Η γαλλική Michelin που κατασκευάζει ελαστικά, δημιούργησε ένα σύστημα φωτισμού για ποδήλατα που θα μπορούσε να αποτελέσει ζωτικό εργαλείο για κάθε δίτροχο. Το Bikesphere αναλύει συνεχώς την περιοχή γύρω από τον ποδηλάτη και τον προειδοποιεί εάν αλλάξει η ένταση της κυκλοφορίας. Ο αισθητήρας προσέγγισης εντοπίζει το πλησιέστερο όχημα και αν το αυτοκίνητο πλησιάσει πολύ κοντά, το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα δύο ταχύτατα περιστρεφόμενα λέιζερ, για να προστατεύσει το ποδήλατο με έναν κόκκινο κύκλο. Αυτός ειδοποιεί τον ποδηλάτη για το όχημα που πλησιάζει, αυξάνοντας έτσι την προσοχή και την ορατότητά του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Bikesphere λειτουργεί σαν κανονικός προβολέας. Η Michelin ανέπτυξε αυτή την έξυπνη συσκευή στα πλαίσια της πρωτοβουλίας #TrendyDrivers, που επιδιώκει να μειώσει τα ατυχήματα στο δρόμο. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κάνει το σύστημα ανοιχτό, έτσι ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να δημιουργήσει τη δική του έκδοση του Bikesphere και να παρέχει συμβουλές για άλλους, για το πώς να βελτιωθεί ο αρχικός σχεδιασμός ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις συνήθειες και τις ανάγκες του ποδηλάτου.



Δείτε περισσότερες πληροφορίες, στο βίντεο που ακολουθεί.


πηγή:tilestwra.com