ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

25.000 δυναμικά ελεγχόμενα φωτιστικά LED για την πρόσοψη της αίθουσας της φιλαρμονικής του Szczecin.


Περίληψη έργου

Η Szczecin Αίθουσα της Φιλαρμονικής, το οποίο άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2014, προσφέρει νέο χώρο για ειδικές ακουστικές και μουσικές απολαύσεις. Αλλά το κτίριο είναι επίσης μια γιορτή για τα μάτια. Διαθέτει λευκά υαλότουβλα με αγκαθωτά στέγες, και μια πρόσοψη από γυαλί επί μιας δομής χάλυβα. Η φουτουριστική σχεδίαση του Ισπανού αρχιτέκτονα Alberto Veiga αντιγράφει τις τυπικές καμπύλες της ευρωπαϊκής αστικής ανάπτυξης, και έχει σχεδιαστεί για να συμβολίσει το δεσμό ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες λύσεις LED από την θυγατρική της OSRAM Traxon, η συναρπαστική αρχιτεκτονική έχει τώρα μια ακόμη πιο θεαματικό αποτέλεσμα, χάρη στο φωτισμό που αλλάζει χρώματα LED που μπορεί να ελεγχθεί δυναμικά.

Περιγραφή έργου

Μουσική για τα μάτια: ο δυναμικός φωτισμός LED της Traxon μαγεύει την νέα Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Szczecin
Θεαματικός φωτισμός χάρη σε δυναμικές λύσεις LED
Αντί για λαμπτήρες φθορισμού, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί, οι 25.000 προσαρμοσμένες μονάδες Traxon Dot XL-3 RGB που παρήχθησαν ειδικά για αυτό το έργο, είναι σήμερα σε χρήση. Τα LED φωτιστικά είναι τοποθετημένα σε εύκαμπτα καλώδια ανάμεσα στους τοίχους του κτιρίου και των εξωτερικών γυάλινων επιφανειών, αφήνοντας το αντανακλώμενο φως να λάμπει μέσα από την κοιλότητα. Η εγκατάσταση ελέγχεται συνδυαστικά από ένα στοιχείο ελέγχου φωτισμού 2 fx, μια μηχανή Butler XT και ενός βίντεο micro μετατροπέα . Το σύστημα ελέγχου e:cue παρέχει επίσης ένα προγραμματισμένο εκ των προτέρων περιεχόμενο, όπως δυναμικές και στατικές σκηνές - για παράδειγμα, τις αργίες, όπως την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, την Ημέρα του Συντάγματος και των Χριστουγέννων˙ και για ειδικές εκδηλώσεις, συναυλίες αλλά και για τις κανονικές ημέρες.

Φωτισμός που βασίζεται σε αισθητήρα ελέχχου και παρακολούθησης


Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αισθητήρων, οι αλληλουχίες ξεκινούν αυτόματα το ηλιοβασίλεμα και σταματάνε τα μεσάνυχτα. Μπορούν ωστόσο να ελέγχονται και χειροκίνητα με τη χρήση ενός τερματικού Glass Touch. Στη συνέχεια, μια εντολή, απενεργοποιεί το Glass Touch και επαναφέρει το σύστημα έτσι ώστε να αντιδρά και πάλι στο ηλιοβασίλεμα . Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας παρακολουθεί τη λειτουργεία και τη θερμική απόδοση, απενεργοποιώντας την εγκατάσταση, εάν χρειαστεί.

πηγή:http://www.osram.gr/