ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Έξυπνο σύστημα ελέγχου αντλιών μεταβλητής ταχύτητας

Η Xylem, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες ύδατος κυκλοφόρησε την 5η γενιά του Hydrovar, μιας μονάδας ελέγχου αντλιών μεταβλητής ταχύτητας η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας μιας αντλίας έως και 70%. Το «έξυπνο» σύστημα ελέγχου προσαρμόζεται στις ανάγκες του συστήματος ούτως ώστε οι χρήστες να εξοικονομούν χρήμα και ενέργεια ενώ ταυτόχρονα πετυχαίνουν βέλτιστες αποδόσεις.

Το νέο Hydrovar μπορεί να διαχειριστεί συστήματα μέχρι και 8 αντλιών. Επιπλέον, η λειτουργία πολλαπλής διαχείρισης που διαθέτει, επιτρέπει σε κάθε μία αντλία ελεγχόμενη από το Hydrovar να «πάρει τον έλεγχο» σε περίπτωση που μία ή περισσότερες από τις υπόλοιπες αντλίες ή αισθητήρια εμφανίσουν κάποια βλάβη. Η εγγυημένη συνεχής λειτουργία ενός πιεστικού συγκροτήματος με το Hydrovar, διασφαλίζει απολύτως αξιόπιστη τροφοδοσία και αύξηση της πίεσης του νερού τόσο σε επίπεδο εμπορικών κτιρίων όσο και σε επίπεδο ξενοδοχειακών και βιομηχανικών μονάδων.
«Οι μονάδες μεταβλητής ταχύτητας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός συστήματος αντλιών»  «Προωθούν την λειτουργική και ενεργειακή επάρκεια και εξοικονομούν για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, χρόνο και χρήμα. 

Χαμηλότερα ενεργειακά και λειτουργικά κόστη με το Hydrovar

Η χρήση του Hydrovar σε μια ήδη υπάρχουσα αντλία μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, ιδίως αν λειτουργεί με μερικό φορτίο. Πολύ εύκολα, μπορεί να προσαρμοστεί εκ των υστέρων και σε κάθε κινητήρα συμβατικών αντλιών.
«Πολλές φορές τα συστήματα αντλιών είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ όσο χρειάζεται, καταναλώνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια». «Η 5η γενιά Hydrovar μπορεί να αλλάζει τις στροφές του κινητήρα ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε συστήματος, κρατώντας έτσι τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, η ήπια και ομαλή λειτουργία του προσαρμόζει την πίεση ανάλογα με τις ανάγκες, επεκτείνοντας δραματικά τον χρόνο ζωής του συστήματος».

Εύκολη εγκατάσταση

Η 5η γενιά Hydrovar είναι σχεδιασμένη να εγκαθίσταται σε νέες και παλαιές εγκαταστάσεις. Με το νέου σχεδιασμού κιβώτιο σύνδεσης, παρέχεται ασφαλής και εύκολη πρόσβαση στα ηλεκτρολογικά μέρη του συστήματος ενώ με το σύστημα τοποθέτησης «clip-and-go» απλοποιείται ακόμα περισσότερο η απευθείας εγκατάσταση σε νέες και παλαιές αντλίες. Η μέθοδος εγκατάστασης δεν απαιτεί κάποιον ειδικό προσαρμογέα και είναι διαθέσιμη σε μια γκάμα κινητήρων από 0,55 μέχρι 22 kW, κάνοντας την εγκατάσταση αποτελεσματική, εύκολη και φθηνή.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος με το Hydrovar

Η καταπόνηση και οι βλάβες που προκαλούνται στα πιεστικά συγκροτήματα συμβατικής λειτουργίας ελαχιστοποιούνται με το Hydrovar καθώς τον περισσότερο χρόνο η αντλία λειτουργεί σε χαμηλές στροφές. Το Hydrovar έχει επίσης ενσωματωμένο φίλτρο THDi (Φίλτρο Συνολικής Αρμονικής Παραμόρφωσης Ρεύματος / Current Total Harmonic Distortion Filter), το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού που είναι συνδεδεμένος στην ίδια ηλεκτρική παροχή, αποτρέποντας την υπερθέρμανση των καλωδίων και καθιστώντας αχρείαστα τα φίλτρα στραγγαλιστικών πηνίων (Chokes / Line reactors).

Συνδεσιμότητα, επικοινωνία και διαχείριση μέσω BMS

Η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η αξιολόγηση της λειτουργίας του εξοπλισμού ενός κτιρίου αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής του διαχείρισης και βιωσιμότητας. Η νέα γενιά Hydrovar πρωτοπορεί στον τομέα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για τη συνδεσιμότητα, την επικοινωνία και τη διαχείριση του εξοπλισμού κτιρίων. Περιλαμβάνει υποστήριξη για Modbus και BACnet στη βασική έκδοση, προσφέροντας πλήρη έλεγχο και ενημέρωση για τα λειτουργικά του δεδομένα, ενώ διαθέτει και επιπλέον αναβαθμίσεις για πλήρως απομακρυσμένη διαχείριση με ασύρματη σύνδεση σε δίκτυα WiFi.

Ασφάλεια και προστασία με τη νέα γενιά Hydrovar

Η ηλεκτρική και υδραυλική προστασία του συστήματος είναι προτεραιότητα για κάθε μονάδα μεταβλητής ταχύτητας που συνεργάζεται με μία αντλία. Πέραν των τυπικών προστασιών έναντι υπότασης, υπέρτασης, υπερφόρτωσης που βρίσκουμε στα συμβατικά Inverter, το λογισμικό της 5ης γενιάς Hydrovar προσφέρει εξειδικευμένη προστασία για την λειτουργία της αντλίας. Θέματα όπως η εν ξηρώ λειτουργία της αντλίας, η λειτουργία της εκτός καμπύλης και η υπερθέρμανση του κινητήρα καλύπτονται χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον ελεγκτικών στοιχείων όπως διακόπτες ροής, πιεσοστάτες, θερμοστοιχεία PTC, κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλγόριθμος STC (Software Temperature Control) που χρησιμοποιεί το νέο Hydrovar, υπολογίζει δυναμικά και με ακρίβεια τις μεταβολές της θερμοκρασίας, προστατεύοντας αξιόπιστα τον κινητήρα από υπερθέρμανση.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem είναι η εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ. Μπείτε τώρα στην ιστοσελίδα www.idator.gr και δείτε πολλά περισσότερα για τις μονάδες ελέγχου Hydrovar. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 8011112312 και 2102719445.