ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

CMS - Σύστημα μέτρησης έντασης με αισθητήρες



Το νέο πρωτοποριακό σύστημα μέτρησης ρεύματος CMS με αισθητήρες υψηλής ακρίβειας, επιτρέπει την ταυτόχρονη μέτρηση της κατανάλωσης μέχρι και 64 ανεξαρτήτων γραμμών/φορτίων προσφέροντας εύκολη εγκατάσταση χωρίς περιττά καλώδια καθώς και μεταφορά των μετρήσεων μέσω πρωτοκόλλου Modbus του ρεύματος που απορροφάει η εγκατάσταση για εποπτεία σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης δεδομένων. Το CMS αποτελεί την ιδανική λύση για εξοικονόμηση χώρου σε εφαρμογές μέτρησης ενέργειας πολλαπλών φορτίων όπου απαιτείται υψηλή ακρίβεια μέτρησης.
Χαρακτηριστικά     

§         Επιτήρηση κάθε κλάδου ξεχωριστά.
§         Εύκολη αναγνώριση κλάδων που απορροφούν τη μεγαλύτερη ενέργεια.
§         Εύκολη εγκατάσταση ακόμα και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
§         Οι αισθητήρες μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας σε μικροαυτομάτους της ABB ή με τη χρήση δεματικών επάνω σε οποιοδήποτε καλώδιο.
§         Ο ίδιος αισθητήρας μετράει AC και DC ρεύμα.
Πλεονεκτήματα

Καμία απαίτηση χώρου στον πίνακα για εγκατάσταση του CMS σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Πολύ μικρές διαστάσεις των αισθητήρων ρεύματος (πλάτος: 17,3mm/25,4mm)
Εύκολη παραμετροποίηση από την οθόνη αφής της κεντρικής μονάδας
Δυνατότητα επέκτασης έως και 64 αισθητήρων οποιαδήποτε στιγμή.
Δυνατότητα μέτρησης έντασης ρεύματος έως και 160 A AC/DC ανά κλάδο.

Βασικά πλεονεκτήματα


Το CMS είναι ένα σύστημα μέτρησης εντάσεων ρεύματος πολλαπλών αγωγών. Μετρά είτε εναλλασσόμενο (AC) είτε συνεχές (DC) εντάσεων μέχρι και 160 A. Διαθέτει ποικίλους τύπους αισθητηρίων που το καθιστούν κατάλληλο για κάθε εγκατάσταση. Μετρώντας ρεύματα μέσα στις μονάδες διανομής ενέργειας, πολύ κοντά στα ηλεκτρικά φορτία, αυξάνεται η αποδοτικότητα της εγκατάστασης.

Οι εταιρείες επιδιώκουν μία ομαλή λειτουργία της ηλεκτρικής τους εγκατάστασης, χωρίς προβλήματα. Επιτηρώντας κάθε κλάδο ρεύματος της εγκατάστασης το CMS επιτρέπει ανίχνευση των σφαλμάτων πριν αυτά δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα.

Η επιτήρηση του κλάδου παρέχει μεγάλη διαφάνεια σε ό,τι αφορά στην ορθή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας της εγκατάστασης. Επιτρέπει τη διαχείριση της ενέργειας, την εξοικονόμηση χρημάτων και τη δίκαιη διανομή.

Σε κάθε μονάδα ελέγχου μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 64 αισθητήρες μέτρησης. Οι αισθητήρες μετρούν ρεύματα RMS, AC, DC (πραγματικές, ελάχιστες και μέγιστες τιμές) τα οποία και διαβιβάζουν σε αυτή. Οι μετρούμενες τιμές απεικονίζονται τοπικά στη μονάδα ελέγχου και μπορούν να ζητηθούν εξ’ αποστάσεως, μέσω του πρωτοκόλλου RS485 Modbus.


πηγή:ΑΒΒ