ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ψηφιακή συμφωνία υψηλών επιδόσεων με General Electric και παγκόσμια πρωτιά για την Αλουμίνιον της Ελλάδας



Ψηφιακή συμφωνία υψηλών επιδόσεων με General Electric και παγκόσμια πρωτιά για την Αλουμίνιον της Ελλάδας

Πως η εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος θα πετύχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, πρώτων υλών και διαρροών

Συμφωνία δεκαετούς διάρκειας με τον όμιλο General Electric υπέγραψε στις 13/2/2017 στο Ντουμπάι η Αλουμίνιον της Ελλάδος εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος. 
Η συμφωνία αφορά στην εφαρμογή για πρώτη φορά στον κόσμο μεθόδου ψηφιακής χύτευσης στα μεταλλουργία της, προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία της χύτευσης αλουμινίου και να αυξηθεί η λειτουργική αποδοτικότητα και της παραγωγικότητας.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει προβάδισμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος, έναντι των ανταγωνιστών της καθώς καθίσταται η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που εφαρμόζει τη μέθοδο ψηφιακής χύτευσης της GE με την οποία επιτυγχάνεται μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών αλλά και των διαρροών...

Τη συμφωνία αναλαμβάνει να εκτελέσει το Κέντρο Αριστείας της GE Power που εδρεύει στο Ντουμπάι, με χρήση και τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί από ερευνητικές ομάδες της GE στις ΗΠΑ και την Ινδία. 

Οι ψηφιακές λύσεις που θα εφαρμοστούν στο εργοστάσιο του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας θα παρέχονται σε μορφή cloud.
Εικονικοί αισθητήρες θα αξιολογούν όλες τις παραμέτρους την παραγωγικής διαδικασίας ώστε να δίνουν συνεχή αναφορά για το επίπεδο λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας.
Έτσι, θα γίνονται παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών.

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει το μοναδικό εργοστάσιο της Ελλάδος για παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου. Βρίσκεται στο Νομό Βοιωτίας και ιδρύθηκε το 1960 από τη γαλλική εταιρεία Πεσινέ (Pechiney). Από το 2005, η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Μυτιληναίου.To εργοστασιακό συγκρότημα της Εταιρείας είναι ένα από τα λίγα πλήρως καθετοποιημένα εργοστάσια στην Ευρώπη που παράγει και αλουμίνα και αλουμίνιο.

Οι βασικές εγκαταστάσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος βρίσκονται στο όρμο του Γραμματικού στη χερσόνησο Μούντα, κοντά στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και καλύπτουν έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων και είναι σε μεγάλο βαθμό σύγχρονες και αυτοματοποιημένες. Το λιμάνι εξυπηρετεί αποκλειστικά το εργοστάσιο για εκφόρτωση πρώτων υλών (βωξίτη) και φόρτωση των προϊόντων της εταιρείας (αλουμίνας και αλουμινίου).
Το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολεί το Αλουμίνιο της Ελλάδος είναι περίπου στα 1.100 άτομα και περίπου 400 άτομα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι κατοικούν στα Άσπρα Σπίτια καθώς και σε γειτονικά χωριά / πόλεις όπως Αντίκυρα Βοιωτίας, Λιβαδειά, Κυριάκι, Στείρι , Δίστομο, Δεσφίνα, Ιτέα κ.α.
Συνολικά η βιομηχανία αλουμινίου (πρωτόχυτο, δευτερόχυτο αλουμίνιο, προϊόντα έλασης, τελικά προϊόντα κλπ) στην Ελλάδα αποτελεί το σημαντικότερο βιομηχανικό κλάδο μη-σιδηρούχων μετάλλων στη χώρα μας με 2,5 χιλιάδες εμπλεκόμενες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας και ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 2.5 δις. € που αντιστοιχεί σε μια συνεισφορά 1% περίπου στο εθνικό προϊόν και πάνω από 8% στις εξαγωγές της χώρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλουμίνιο της Ελλάδος
Αποτέλεσμα εικόνας για Αλουμίνιο της Ελλάδος


Αποτέλεσμα εικόνας για Αλουμίνιο της Ελλάδος
Άσπρα Σπίτια
Αποτέλεσμα εικόνας για ασπρα σπιτια βοιωτιας