ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μονάδα αυτόματης επαναφοράς ρελέ διαφυγής


Μονάδα αυτόματης επαναφοράς ρελέ διαφυγής F2C ARH



Η λύση στις ανεπιθύμητες αποζεύξεις Η μονάδα αυτόματης επαναφοράς F2C-ARH, είναι η λύση για την αποφυγή των επιπτώσεων από ανεπιθύμητες αποζεύξεις διακοπτών διαρροής σε κατοικίες και παρόμοιες εφαρμογές. 

Αυτές οι ανεπιθύμητες αποζεύξεις των διακοπτών διαρροής μπορεί να οφείλονται σε κλιματολογικούς παράγοντες (π.χ. κεραυνική δραστηριότητα) ή σε κάποια παροδική δυσλειτουργία του ηλεκτρικού κυκλώματος τροφοδοσίας (π.χ. υγρασίες σε καλώδια κ.α.). 
Η διακοπή τροφοδοσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε εξοχικές κατοικίες ή απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες σε εξοπλισμό (διακοπή ψυγείων, συσκευών κατάψυξης κ.α.). 
Η μονάδα F2C-ARH προσαρμόζεται σε 2P διακόπτες διαρροής έως 63 Α/230 V AC και κάθε φορά που ο διακόπτης κόβει, πραγματοποιεί έλεγχο στην αντίσταση μόνωσης όλου του κυκλώματος με στόχο να εντοπίσει σφάλμα μόνωσης και κατ’ επέκταση διαρροή. 
Η τροφοδοσία της μονάδας γίνεται απευθείας από τον διακόπτη διαρροής μέσω καλωδίων που συνδέονται στην είσοδο και στην έξοδό του. Εάν μετά τον έλεγχο δε βρεθεί κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση (παροδικό σφάλμα), δίνει αυτόματα εντολή αυτόματης επαναφοράς σε θέση on του διακόπτη διαρροής. Εάν όμως εντοπιστεί σφάλμα γείωσης (μόνιμο σφάλμα) τότε δε δίνει εντολή επαναφοράς και ο διακόπτης διαρροής μένει εκτός σε θέση off.





Καλωδίωση

Η ηλεκτρική σύνδεση του μοτέρ αυτόματης επαναφοράς F2C-ARH, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, καθώς η συσκευή περιλαμβάνει ήδη 4 καλώδια τα οποία συνδέονται παράλληλα στην είσοδο και την έξοδο της τροφοδοσίας του διακόπτη διαρροής.
Η συγκεκριμένη μονάδα συνεργάζεται μόνο με μονοφασικούς διακόπτες διαρροής (1ph) με ευαισθησία 30 mA.


Ενεργοποίηση

Μόλις η μονάδα F2C-ARH τροφοδοτηθεί κανονικά με τάση, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίησή της. Είναι απαραίτητο το κάλυμμα της μονάδας να κυλιστεί προς τα δεξιά, έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως το χειριστήριο του ρελέ
διαρροής. Σε αυτή τη θέση η μονάδα ενεργοποιείται και ανάβει το ενδεικτικό LED.


Ενδεικτικό LED

Το ενδεικτικό LED που βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής, ανάλογα με το χρώμα που ανάβει, συμβολίζει τη λειτουργία της μονάδας F2C-ARH.




Βοηθητική επαφή




Η ενσωματωμένη βοηθητική επαφή της μονάδας F2C-ARH, μπορεί να δίνει εντολές απομακρυσμένου ελέγχου, για την κατάσταση λειτουργίας της.
Για παράδειγμα, εάν συνδυαστεί με την μονάδα ΑΤΤ-22,Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΤΤ-22 αββ μπορεί να αποστέλλει πληροφορίες σε κινητό τηλέφωνο, σε περιπτώσεις που θα υπάρξει κάποιο σφάλμα από διαρροή στην εγκατάσταση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ενεργοποίησης του ρελέ διαρροής, μπορούν να μεταδίδονται ασύρματα πληροφορίες (αποκλειστικά με τη χρήση της μονάδας ΑΤΤ-22).


Μονάδα αυτόματης επαναφοράς ρελέ διαφυγής F2C ARI και για τριφασικά ρελέ