ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο έξυπνο ρολόι για τυφλούς έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης μηνύματος


Υπάρχουν πάνω από 285 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης στον κόσμο και οι ζωές τους ίσως γίνουν πολύ καλύτερες. Ένας προγραμματιστής από τη Νότια Κορέα, δημιούργησε το «Ντοτ», το πρώτο έξυπνο Μπράιγ ρολόι στον κόσμο.
Το Ντοτ, εμφανίζει μηνύματα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από 4 ενεργά στοιχεία Μπράιγ. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν με ποια ταχύτητα θα ενημερώνονται οι χαρακτήρες. Συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth (όπως κάθε έξυπνο ρολόι) και μπορεί να λάβει οποιοδήποτε κείμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία (Messenger, οδηγίες από το Google Maps, κλπ.).
Οι χρήστες, μπορούν επίσης να στείλουν απλά μηνύματα χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο πλάι του ρολογιού. Το Ντοτ, υποστηρίζει το Open API. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ή να προσαρμόσει τις εφαρμογές σε αυτό.

Υπάρχουν διάφορες ψηφιακές συσκευές για τυφλούς εδώ και αρκετό καιρό αλλά η πλειοψηφία τους περιλαμβάνει ήχους. Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Ο χρήσης θα πρέπει να συνδέσει τα ακουστικά του άρα να αποσπαστεί η προσοχή του από τους ήχους του περιβάλλοντος (είναι ζωτικής σημασίας για τους τυφλούς). Η άλλη τους επιλογή είναι να ακουστούν δημόσια τα μηνύματα-πληροφορίες.
Επιπλέον, οι υπάρχουσες ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης Μπράιγ, είναι κυρίως ογκώδεις και ακριβές. Μόνο το 5% των ανθρώπων με προβλήματα όρασης έχει κάποια από αυτές.
Το συγκεκριμένο ρολόι αναπτύσσεται εδώ και 3 χρόνια και η εταιρία ξεκίνησε τελικά την παράδοση των συσκευών σε 140.000 υποστηρικτές (αναφέρουν πως ο Στιβ Γουόντερ, είναι ένας από αυτούς). Σχεδιάζουν να παραδώσουν 100.000 ρολόγια το 2017 ξεκινώντας από τον Μάρτιο και τα υπόλοιπα 40.000 το επόμενο έτος. Τα ρολόγια θα διατεθούν σε 1.000 καταστήματα λιανικής πώλησης και θα είναι διαθέσιμα προς 320 δολάρια.