ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Νέος τύπος ανεμογεννήτριας με «φτερά»

Αποτέλεσμα εικόνας για TYER WIND CONVERTER

Γνωρίζοντας τις κλασσικές ανεμογεννήτριες, η πρόταση της TYER WIND, είναι εντυπωσιακή και διαφέρει. Αντί να χρησιμοποιείται ο άνεμος για να περιστραφεί μία ομάδα φτερώτων, η νέα αυτή ανεμογεννήτρια μιμείται την κίνηση των φτερών από το κολίμπρι. Το κολίμπρι θεωρείται το πιο «ενεργειακά αποδοτικό» πτηνό και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε σαν πρότυπο.


Η γραμμική κίνηση που δημιουργείται στην TYER WIND μετατρέπεται αποδοτικά σε περιστροφική ή παλινδρομική, σύμφωνα με την ομάδα που την έχει αναπτύξει. Τα στοιχεία που παραθέτονται για τον τρόπο λειτουργίας είναι ελάχιστα αλλά το παρακάτω βίντεο αποδίδει καλά την βασική αρχή λειτουργίας. Ο σχεδιασμός έχει βασιστεί σε μοντέλο που έχει αναπτύξει ο Anis Aouini, σχεδιαστής επίσης των ανεμογεννητριών Saphonian.

Η ιδέα αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας για κάλυψη ηλεκτρικών αναγκών για το σπίτι ή την επιχείρηση μας έχει σε γενικές γραμμές θετική αντιμετώπιση. Ενδεχομένως αυτή η πρόταση να έχει καλύτερη τύχη από  προηγούμενες προσεγγίσεις για εφαρμογές μικρής – μεσαίας κλίμακας.

Δείτε σε βίντεο την ανεμογεννήτρια της Tyre Wind: