ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

45.000 ρομπότ εργάζονται πλέον στις αποθήκες της Amazon

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου  Amazon έχει τώρα 45.000 ρομπότ σε 20 κέντρα εκπλήρωσης.


Αυτό σημαίνει επί της ουσίας μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε 30.000 ρομπότ που εργάζονται παράλληλα με 230.000 υπαλλήλους. 

 Η Amazon αγόρασε μια εταιρεία ρομποτικής που ονομάζεται Kiva Systems το 2012 έναντι του ποσού των 775 εκατ. δολαρίων. Η Kiva ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας συλλογής και συσκευασίας σε μεγάλες αποθήκες με τρόπο που κάνει την Amazon να γίνει πιο αποτελεσματική και γρήγορη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εταιρεία. Τα ρομπότ με ύψος σχεδόν μισό μέτρο και βάρος 145 κιλά μπορούν να λειτουργήσουν σε ταχύτητα 5 μίλια/ώρα και σηκώνουν μέχρι και 317 κιλά βάρος.

Η Amazon χρησιμοποιεί επίσης άλλα είδη ρομπότ στις αποθήκες της, όπως οι μεγάλοι ρομποτικοί βραχίονες που μπορούν να μετακινήσουν  μεγάλες παλέτες. Η εταιρεία προσθέτει περίπου 15.000 ρομπότ από έτος σε έτος, με βάση τις πολλαπλές προηγούμενες εκθέσεις. Στο τέλος του 2014, η Amazon ανακοίνωσε ότι είχε 15.000 ρομπότ που λειτουργούν σε 10 αποθήκες. Το 2015, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 30.000 και τώρα Amazon έχει 45.000.

Τα στοιχεία που μετέδωσε το Business Insider έρχονται απλά να προσθέσουν νέα δεδομένα στο στρατόπεδο που ισχυρίζεται πως τα ρομπότ απειλούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. 

 «Βλέπουμε συχνά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό που καταγγέλλουν με πηχυαίους τίτλους ότι τα ρομπότ και η αυτοματοποίηση θα μας πάρουν τις δουλειές» έγραψε πρόσφατα στο Forbes o Bernard Marr, σε άρθρο του με τίτλο «Γιατί τα ρομπότ αποτελούν σοβαρή απειλή για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο».

Τα καλά νέα είναι πως σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η κοινωνία έμαθε να προσαρμόζεται. Κάθε φορά που μία νέα τεχνολογική ανακάλυψη αντικαθιστά τους εργάτες, αυτοί απορροφούνται σε ένα άλλο είδος εργασίας.  


Σύμφωνα με τον Marr, το πραγματικό πρόβλημα δημιουργείται όταν η μετάβαση αυτή γίνεται γρήγορα.