ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ROUTER

Προσοχή! Ο οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά το username και το password για να μπούμε στο web interface (διαχειριστικό) του Router - όχι για να συνδεθούμε ασύρματα μέσω WiFi.
Στο διαχειριστικό του router μπορείτε να αλλάξετε το όνομα και το κλειδί του ασύρματου δικτύου, να ρυθμίσετε την ένταση του ασύρματου δικτύου, τα δικαιώματα πρόσβασης, το επίπεδο ασφαλείας κ.λ.π

Αποτέλεσμα εικόνας για διαχειριστικο router

Σε τι χρησιμεύει ο κωδικός router?

Για την προστασία του δικτύου και του υπολογιστή μας είναι πολύ σημαντικό το web interface να είναι κλειδωμένο με κωδικό.
Αλλιώς, κυριολεκτικά οποιοσδήποτε στον κόσμο γνωρίζει την τρέχουσα εξωτερική ΙΡ θα μπορούσε ενδεχομένως να μπει στο router μας, να ανοίξει ports και ίσως και να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή μας
Τι γίνεται όμως αν ξεχάσαμε ποιος είναι ο κωδικός router μας, ή αγοράσαμε ένα μεταχειρισμένο router με αλλαγμένο κωδικό?
Στον οδηγό αυτό θα δούμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσουμε ξανά πρόσβαση στο εσωτερικό του router.

1. Διαβάζοντας το manual

Αν έχουμε κρατήσει το manual του router μας – ποτέ δεν πετάμε manual συσκευών που λειτουργούν ακόμα – είναι πολύ πιθανό να αναγράφει εκεί το default username και ο κωδικός router.

2. Ψάχνοντας στο Internet

To RouterPasswords.com είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για κωδικούς Router, η οποία ανανεώνεται συνεχώς με τα νεότερα μοντέλα.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στη σελίδα, να επιλέξουμε τον κατασκευαστή του Router μας, να κάνουμε αναζήτηση και με μια ματιά θα δούμε ποιο είναι το username και ο προεπιλεγμένος κωδικός router για κάθε μοντέλο.
Η απόλυτη προστασία δωρεάν για τρεις μήνες
κωδικός router password 02
Η συγκεκριμένη σελίδα περιλαμβάνει όντως αμέτρητες επιλογές, και μάρκες που καν δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν.
Παραδόξως, όμως, απουσιάζουν εντελώς τα Thomson (SpeedTouch), που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα - δεν βρίσκονται ούτε στην ενότητα των Alcatel.
(αυτό κάτι λέει για την ποιότητα των router που δίνουν τζάμπα οι πάροχοι internet)
Αν λοιπόν δεν βρούμε το μοντέλο του router μας στο προηγούμενο site, μπορούμε να κάνουμε μια αναζήτηση στο http://www.routeripaddress.com/
κωδικός router password 03
Σε αυτό το site φυσικά αναγράφεται ο προεπιλεγμένος κωδικός router για κάθε μοντέλο, αλλά θα βρούμε επίσης και την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του.
κωδικός router password 04
Αν δεν βρούμε το router μας σε κανένα από τα παραπάνω site, μπορούμε να δοκιμάσουμε μια αναζήτηση στο Google ειδικά για το δικό μας μοντέλο.
κωδικός router password 05
Όλο και κάποιος θα έχει δημοσιεύσει σε κάποιο forum μια σχετική ερώτηση όσον αφορά το "gamimeno to password" και είναι πολύ πιθανό κάποιος να του έχει ήδη απαντήσει.

3. Κάνοντας δοκιμές

Θα εκπλαγείτε πόσα router έχουν τους παρακάτω συνδυασμούς username/password:
u/n: admin
pass: admin
u/n: admin
pass: (κενό)
u/n: admin
pass: 1234
u/n: admin
pass: 12345
u/n: admin
pass: 00000

4. Επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αν, ακόμα και αφού βρήκαμε το default username και password, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να μπούμε στο web interface, αυτό σημαίνει πως έχει αλλαχτεί ο κωδικός router.
Η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι και η πιο δραστική: το να επαναφέρουμε το router στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
κωδικός router password 07
Προσοχή! Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία το πιθανότερο είναι να χαθεί και το username και το password για τη σύνδεσή μας στο Internet.
Πριν προχωρήσουμε, λοιπόν, φροντίζουμε να έχουμε τουλάχιστον τα στοιχεία για τη σύνδεση, ώστε να ξανασυνδεθούμε στο Internet μετά την επαναφορά.
Συνήθως τα στοιχεία της σύνδεσης αναγράφονται στο συμβόλαιο με τον πάροχο.
κωδικός router password 08
Όλα τα router διαθέτουν μια μικρή τρύπα με την ένδειξη reset, συνήθως στο πίσω μέρος, ή από κάτω.
κωδικός router password 09
Χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός στυλό ή έναν ανοιγμένο συνδετήρα, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί που βρίσκεται στο βάθος αυτής της τρύπας.
κωδικός router password 10
Για να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, θα πρέπει να κρατήσουμε πατημένο το κουμπί reset για μερικά δευτερόλεπτα, συνήθως γύρω στα 10.
Αν δεν κρατήσουμε το κουμπί πατημένο αρκετά, το router θα κάνει απλά επανεκκίνηση.
Κατά τη διάρκεια της επαναφοράς θα αναβοσβήνουν τα φωτάκια του router, ενώ θα χάσει προσωρινά την επαφή του με τα Windows.
Μόλις είναι ξανά ορατό στα windows, μπορούμε να μπούμε στο web interface, με το default username και password που έχουμε βρει ήδη.
Πως θα μπούμε στο Web interface
Αφού βρήκαμε με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους το UserName και το Password προχωράω στο επόμενο βήμα

Βρίσκω την εξωτερική IP του router από μια από τις πολλές σελίδες που υπάρχουν όπως π.χ https://www.whatismyip.com/

Ανοίγω ένα webBrowser και πληκτρολογώ στη μπάρα διευθύνσεων την εξωτερική IP που βρήκα πριν. Μου ανοίγει η επόμενη σελίδα

κωδικός router password 11
και εκεί τώρα πληκτρολογώ το UserName και το Password για να μπω στο  web interface (διαχειριστικό) του Router.

πληροφορίες από το www.pcsteps.gr