ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΒΒ free@home

Τι θα λέγατε για ένα σύστημα αυτοματισμού που προσφέρει εύκολο έλεγχο όλων των λειτουργιών κάθε σύγχρονης κατοικίας όπως η θέρμανση, ο φωτισμός, ο έλεγχος  των μηχανισμών σκίασης και η επικοινωνία με την εξώθυρα; To free@home είναι εδώ για εσάς! Ένα σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και θα σας κάνει να νιώσετε την απόλυτη ελευθερία, απλοποιώντας την καθημερινότητά σας. Και όλα αυτά με ασφάλεια μέσω υπολογιστή, tablet ή smartphone.


Η νέα τάση στην κατασκευή σύγχρονων κατοικιών βρίσκεται στην ενσωμάτωση λειτουργιών αυτοματισμού και τηλεχειρισμού από έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) και tablets σε όλες τις βασικές λειτουργίες της κατοικίας (έλεγχος φωτισμού, ρολών, θέρμανσης κ.α.), με σκοπό να προσφέρουν στον χρήστη ευκολία και άνεση στην καθημερινότητα του. 
Φανταστείτε ένα έξυπνο σπίτι, που λίγο πριν σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι σας ενεργοποιεί αυτόματα τη θέρμανση για να μπορείτε να κινείστε άνετα χωρίς να κρυώνετε, ή που σας ξυπνάει με το ελαφρύ πρωϊνό φως του ήλιου, ανεβάζοντας αυτόματα τα ρολά σε ένα χαμηλό ύψος. Ένα έξυπνο σπίτι που να μπορεί με το πάτημα ενός πλήκτρου από το κινητό σας τηλέφωνο, να προετοιμάζει ένα ζεστό μπάνιο, που θα σας περιμένει όταν επιστρέψετε μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή το γυμναστήριο. Και το βράδυ, φεύγοντας από το σπίτι, να μπορεί αυτόματα ή με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, να κατεβάζει όλα τα ρολά και να κλειδώνει τις ηλεκτρικές κλειδαριές της κατοικίας σας προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια. Και εάν κατά τη διάρκεια που λείπετε, κάποιος χτυπήσει την πόρτα του διαμερίσματός σας, τότε με μια κλήση στο έξυπνο τηλέφωνό σας να σας ενημερώνει, ώστε να νιώθετε πάντοτε ήρεμοι και ασφαλείς.

Όλα μέσω εφαρμογής



Ένα πραγματικό εύκολο σύστημα…

Ο χρόνος που χρειάζεστε για να εξοικειωθείτε με τον έλεγχο του συστήματος και το περιβάλλον προγραμματισμού του είναι σχεδόν μηδενικός. Η εφαρμογή του συστήματος διαθέτει εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα που καθοδηγούν τόσο τον χρήστη όσο και τον εγκαταστάτη στον έλεγχο και τον προγραμματισμό των λειτουργιών.

με απλή παραμετροποίηση οποιαδήποτε στιγμή!
Μέσω της δωρεάν εφαρμογής του συστήματος δεν απαιτείται κανένα επιπλέον λογισμικό και όλες οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα σε περιβάλλον internet explorer, από τον επαγγελματία ή ακόμα και από τον ίδιο τον χρήστη μέσω PC ή tablet.

Πλεονεκτήματα του συστήματος με μία ματιά


Για τον τελικό χρήστη

  • Δυνατότητα ελέγχου ρολών/φωτισμού αυτόνομα ή σε ομάδες.
  • Δυνατότητα κεντρικού ελέγχου φωτισμού/ρολών ή άλλων λειτουργιών κατά την είσοδο ή την έξοδο από το σπίτι (master on/master off).
  • Δυνατότητα σεναρίων, όπως π.χ.:
    • «βλέπω ταινία»: χαμηλώνει ο φωτισμός του χώρου, κατεβαίνουν τα ρολά,
    • «μπαίνω στο σπίτι»: ανάβει ο φωτισμός, ενεργοποιείται η θέρμανση καθώς και ο θερμοσίφωνας,
    • «καληνύχτα»: σβήνουν τα φώτα της οικίας καθώς ενεργοποιούνται αυτά του εξωτερικού χώρου, χαμηλώνει η θέρμανση και ενεργοποιείται ο συναγερμός.
  • Εύκολη εγκατάσταση χωρίς πολύπλοκες καλωδιώσεις για ελαχιστοποίηση του χρόνου τοποθέτησης χωρίς πολλά μερεμέτια.
  • Δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω δωρεάν εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σας.
  • Αναβάθμιση της λειτουργικότητας της κατοικίας και αύξηση της μεταπωλητικής της αξίας.
  • Δυνατότητα καθορισμού χρονοπρογραμμάτων που υποκαθιστούν όλες τις καθημερινές λειτουργίες του χρήστη, όπως το άνοιγμα των ρολών και την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.
  • Συνεργασία του συστήματος με οποιοδήποτε αισθητήρα (ανίχνευσης υγρών, φυσικού αερίου κ.α.) για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων λειτουργιών ή σεναρίων.
  • Σχετικά χαμηλό κόστος τοποθέτησης λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα καλωδίωσης μίας συμβατικής εγκατάστασης καθώς και τον περιορισμό μελλοντικής της επέκτασης.
  • Δυνατότητα μεταβολής σεναρίων ή εντολών κεντρικού ελέγχου ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και σύμφωνα με τις πιθανές μελλοντικές αλλαγές στη χρήση του κάθε χώρου (π.χ. επέκταση χώρου είτε αλλαγή από χρήση ως γραφείο σε παιδικό δωμάτιο).
  • Διακόπτες με λυχνίες ένδειξης κατάστασης λειτουργίας ή προσανατολισμού.
  • Ενεργοποίηση φορτίων πχ. Φωτισμού, μέσω ανιχνευτών κίνησης.

Για τον εγκαταστάτη

  • Το σύστημα free@home αποτελεί μία ανταγωνιστική πρόταση οικιακού αυτοματισμού για τον τελικό χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικά χαμηλό κόστος σε σχέση με μία συμβατική εγκατάσταση αυτοματισμού (υψηλή πολυπλοκότητα καλωδίωσης, περιορισμοί επέκτασης κλπ).
  • Εύκολη καλωδίωση (όλες οι επιστροφές γυρίζουν στον πίνακα) και δυνατότητα παραμετροποίησης των λειτουργιών προγραμματιστικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, χωρίς αλλαγές στην καλωδίωση.

Ασφάλεια ακόμη και όταν απουσιάζετε από την κατοικία σας

Με το σύστημα free@home μπορείτε να προλάβετε απρόσμενα / ανεπιθύμητα ατυχήματα, όταν εσείς απουσιάζετε. Με την εγκατάσταση ενός αισθητήρα υγρών σε χώρους μπάνιων, υπογείων, κλπ., μπορείτε να προστατευτείτε δίνοντας εντολή να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή, που εκδηλώθηκε η διαρροή. Το σύστημα free@home σας δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσετε τέτοιου είδους λειτουργίες, ενώ εσείς απουσιάζετε, με τη βοήθεια αισθητήρων:
  • Αισθητήρας εξωτερικής φωτεινότητας
    Τις χειμωνιάτικες ημέρες με ηλιοφάνεια όλα τα ρολά είναι ανεβασμένα ενώ αντίστοιχα το καλοκαίρι οι μηχανισμοί σκίασης κατεβαίνουν.
  • Ανιχνευτές κίνησης (εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου)
    Ενεργοποίηση φορτίων μόνο όταν υπάρχει παρουσία για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Συναγερμός
    Εάν ο συναγερμός που έχει εγκατασταθεί στην κατοικία διαθέτει επαφή εξόδου, μπορούμε κάθε φορά που ενεργοποιείται, να έχουμε και μια αντίδραση από το σπίτι: να αναβοσβήνουν όλα τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού για ένδειξη συναγερμού στους γείτονες, να ανάψουν όλα τα φώτα μέσα στο σπίτι και να κατέβουν όποια ρολά είναι ανοιχτά κ.α.

Γνωρίστε την οθόνη αφής ABB-free@home Touch 7"



Η οθόνη του συστήματος ΑΒΒ free@home αποτελεί τη βασική μονάδα κεντρικού ελέγχου μέχρι και 16 λειτουργιών του συστήματος. Πρόκειται για μία οθόνη αφής 7΄΄, έγχρωμη με πολλαπλές δυνατότητες διαχείρισης λειτουργιών. 


Βασικά πλεονεκτήματα μονάδας
• Οπτικοποίηση: ενημέρωση με μία ματιά έως και 16 διαφορετικών φορτίων (ρολά, φωτισμός κ.α.) και της κατάστασης αυτών (ανοιχτό/κλειστό)
• Σε πραγματικό χρόνο όλες οι συσκευές (μπουτόν) και η οθόνη αφής ενημερώνονται ταυτόχρονα για την κατάσταση λειτουργίας των φορτίων, π.χ. αναμμένο σύμβολο λυχνίας στην οθόνη ταυτόχρονα αναμμένο LED χρώμα πράσινο στο μπουτόν.

6 μπουτόν αφής
1. Ομιλία
2. Εντολή ανοίγματος πόρτας
3. Σίγαση (κατά την ομιλία ή την αναμονή)
4. Εντολή βοηθητικού φωτισμού (προαιρετικό)
5. Στιγμιότυπο, φωτογραφική αποτύπωση επισκέπτη
6. Ρυθμίσεις

Συνεργασία ΜΕ ΤΟ σύστημα ελέγχου εισόδου ABB Welcome


Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας με τη νέα σειρά οθονών αφής και θυροτηλεφώνων εξωθύρων της ΑΒΒ. Υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικός σχεδιασμός που έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία, σε συνδυασμό με ασφάλεια και ευκολία στη χρήση.

Η νέα σειρά ABB-Welcome μεταφέρει την εικόνα και τον ήχο από την εξώθυρα, ενημερώνοντας για την παρουσία επισκεπτών στην είσοδο. Οποιαδήποτε στιγμή, γνωρίζετε ποιος ακριβώς βρίσκεται στην εξώπορτα του σπιτιού σας και με αναλυτικό ιστορικό είστε πάντα ενήμεροι για το ποιος κάλεσε ενώ λείπατε.

Η σειρά ABB-Welcome αποτελείται από τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες (οθόνες αφής & θυροτηλέφωνα), που μεταδίδουν και λαμβάνουν την εικόνα ή τον ήχο μέσω ενός κυκλώματος 2 καλωδίων, που καθιστά το σύστημα ικανό να εγκατασταθεί σε υπάρχουσες ή νέες κατοικίες. 

Οθόνη αφής 7’’ ABB-Welcome Touch


Υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη TFT με XXL διαστάσεις 7’’ (διαγώνιος 17,8cm), αυτόματη προβολή του επισκέπτη στην οθόνη της μονάδας, σε smartphone ή tablet*.
Σε περίπτωση απουσίας σας από το σπίτι, η μονάδα αποθηκεύει στη μνήμη 3 φωτογραφίες του επισκέπτη.
Κατά τη συνδιάλεξη, είναι δυνατή η αποθήκευση φωτογραφιών οποιαδήποτε στιγμή, καταγραφή πλήρους ιστορικού γεγονότων (ποιος χτύπησε το κουδούνι και πότε), λειτουργία ψηφιακής κορνίζας σε κατάσταση αναμονής, εύκολη χρήση με 6 πλήκτρα για τις βασικές λειτουργίες, 5 διαφορετικοί ήχοι κλήσης, ρυθμιζόμενη ένταση μεγαφώνου, λειτουργία αυτόματου ανοίγματος πόρτας με το πάτημα του κουδουνιού. 

Εξωτερική μονάδα εικόνας (camera)


Κατασκευή από εξαιρετικής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, αυτόματη μετάβαση από λειτουργία ημέρας σε λειτουργία νύχτας με εντυπωσιακό φωτισμό LED, λειτουργία hands-free, κάμερα με μεγάλη γωνία θέασης κατασκευασμένη από υλικό ανθεκτικό σε βανδαλισμούς, υψηλή ακουστικότητα και αλλαγή ετικετών μέσω κρυφού μηχανισμού για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.


Θυροτηλέφωνο με ακουστικό


  • Λειτουργικός σχεδιασμός με 3 φωτιζόμενα πλήκτρα που εκτελούν όλες τις εντολές
  • Σίγαση κουδουνιού κλήσης και μικροφώνου
  • Ενεργοποίηση των πλήκτρων χωρίς τη χρήση του ακουστικού
  • Διαφορετικός ήχος κλήσης μεταξύ ήχου κλήσης διαμερίσματος και εξώθυρας
  • 5 διαφορετικοί ήχοι κλήσης

    Επιλογή από 3 χρώματα (λευκό-αλουμίνιο-ανθρακίτης).

Θυροτηλέφωνο με οθόνη πληροφοριών


  • Ενσωμάτωση και ομοιομορφία με τις σειρές διακοπτών φωτισμού Future, Solo, Axcent, Carat και Reflex
  • Μεγάλη μονόχρωμη φωτιζόμενη οθόνη 1,5" (3,8 cm)
  • Αυτόματη ενεργοποίηση της οθόνης κατά το πάτημα του κουδουνιού
  • 4 πλήκτρα για την εκτέλεση όλων των λειτουργιών
  • 5 διαφορετικοί ήχοι κλήσης με ρυθμιζόμενη ένταση.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι


Εφαρμογή Welcome-3D
Δείτε πώς τα προϊόντα της σειράς ABB Welcome ανταποκρίνονται στον δικό σας τρόπο ζωής










κατεβάστε την εφαρμογή 


Λειτουργίες ABB-free@home®System Access Point – Η καρδιά του συστήματος



Το Access Point αποτελεί τη βασική συσκευή του συστήματος free@home, καθώς μέσω αυτής πραγματοποιείται η παραμετροποίηση (προγραμματισμός) των συσκευών.
Μέσω το ασύρματου δικτύου Wi-Fi που δημιουργεί, καθιστά δυνατό τον έλεγχο των λειτουργιών από smartphone/tablet (εντός της εμβέλειας του Wi-Fi). Επιπλέον, η παρουσία του Access Point σε ένα κύκλωμα αυτοματισμού free@home δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης χρονοπρογραμμάτων για τον αυτόματο έλεγχο φορτίων σε προκαθορισμένες ώρες (πχ. 07:00 άνοιγμα ρολών στο 70% ή 100% κ.α.).

Σύνδεση με το Αccess Point

Στο πρώτο στάδιο αμέσως μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα χρειαστεί να συνδεθείτε με το Αccess Point. Η σύνδεση του με τον υπολογιστή σας θα γίνει ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Ενεργοποίηση
Ενεργοποιήστε το System Access Point. Για να συνδεθείτε μέσω WLAN από το PC σας στο Access Point θα πρέπει το αριστερό LED να είναι αναμμένο. Διαφορετικά θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο 
Αναζήτηση δικτύου
Αναζητήστε το ασύρματο δίκτυο με ονομασία (SSID) ίδια με αυτή που φαίνεται στο εσωτερικό του access point (είναι της μορφής: SysAPXXXX). Ο κωδικός πρόσβασης στο συγκεκριμένο δίκτυο αναφέρεται και αυτός στο εσωτερικό της συσκευής.
Εισαγωγή IP address
Πληκτρολογήστε την διεύθυνση 192.168.2.1 στον internet browser του υπολογιστή σας (είναι το IP address του access point).
Σύνδεση
Η σύνδεση έχει πραγματοποιηθεί. Στο παράθυρο του υπολογιστή σας θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη σύνδεσης στην εφαρμογή παραμετροποίησης του free@home. Είναι απαραίτητη η επιλογή χρήστη (user) και η γλώσσα (διαθέσιμα Ελληνικά).

Μενού προγραμματισμού


Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης στην εφαρμογή προγραμματισμού του free@home, θα εμφανιστεί το κεντρικό μενού προγραμματισμού. Ξεχωρίζουν πέντε βασικά εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προγραμματίσετε μια εγκατάσταση free@home.
βήμα 1 Βήμα 1
Δημιουργείστε το σκελετό του κτιρίου αποτελούμενο αρχικά από τον αριθμό των ορόφων, που αυτό θα περιέχει (εικόνα 1).  Στη συνέχεια επιλέγοντας ξεχωριστά κάθε όροφο, δημιουργήστε την κάτοψη του κάθε ορόφου (εικόνα 2). Με τη βοήθεια των τριών βασικών σχημάτων που προσφέρει η εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε τους χώρους (δωμάτια) της εγκατάστασης σας.
Εικόνα 1
Εικόνα 2



βήμα 2 Βήμα 2

Κατόπιν με drag & drop εισάγετε τα φορτία που αντιστοιχούν στο χώρο αυτό (επαφές εξόδου των ενεργοποιητών) καθώς και τους αισθητήρες (διακόπτες) που θα βρίσκονται σε κάθε δωμάτιο. 

βήμα 3 Βήμα 3

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να αντιστοιχήσετε το κάθε φορτίο (επαφή εξόδου ενεργοποιητή) με το αντίστοιχο πλήκτρο διακόπτη, που θα το ενεργοποιεί.

βήμα 4 Βήμα 4

Όλες οι λειτουργίες που έχουν εισαχθεί στο σύστημα (φώτα, ρολά, σενάρια, κεντρικά on/off, κ.α.) μπορούν να ενεργοποιηθούν/απενεργοποιηθούν αυτόματα μέσω χρονοπρογραμμάτων. Για παράδειγμα, τα ρολά θα ανέβουν στις 7:00 και θα κατέβουν στις 11:00 μ.μ., ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί ο εξωτερικός φωτισμός και ο συναγερμός.

Στο σύστημα υπάρχει ήδη δημιουργημένο ένα προφίλ Παρουσίας. Πρόκειται για ένα προφίλ που καταγράφει τις λειτουργίες των ρολών και του φωτισμού της οικίας σας την τελευταία βδομάδα και  τις εφαρμόζει τις ημέρες που απουσιάζετε. Με τον τρόπο αυτό προσομοιάζετε η παρουσία σας στο σπίτι.

βήμα 5 Βήμα 5

Στο στάδιο αυτό μπορείτε να οπτικοποιήσετε στην οθόνη σας μέχρι και 16 λειτουργίες του συστήματος. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε σε πραγματικό χρόνο να βλέπετε στην οθόνη σας την κατάσταση των φορτίων (ενεργό/ανενεργό) που έχετε επιλέξει. 


Οι λειτουργίες του συστήματος


Ρολά/μηχανισμοί σκίασης



Με άνεση και ασφάλεια. Ανοίγετε, κλείνετε ή ρυθμίζετε ακόμη και την κλίση ανοίγματος των περσίδων, μέσω είτε της οθόνης ABB-free@homeTouch είτε της εφαρμογής από το smartphone ή του tablet σας. Επιπλέον το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με κοινούς μετεωρολογικούς σταθμούς και να σας παρέχει προστασία κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτόματα θα σας ανοίξει ή θα σας κλείσει τα ρολά με την ανατολή και τη δύση του ηλίου αντίστοιχα.


Πλεονεκτήματα
- Ευέλικτες επιλογές ελέγχου
- Προστασία από καταιγίδα, βροχή και άνεμο
- Απλή λειτουργία
- Βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας
- Προαιρετικός χρονοπρογραμματισμός

Έλεγχος φωτισμού



Με το σύστημα free@home έχετε τη δυνατότητα να κάνετε έλεγχο των φορτίων (ΟΝ/OFF), τοπικά από μπουτόν είτε μέσω ανιχνευτών κίνησης, να δημιουργήσετε Master ON/OFF μπουτόν για όλα τα φωτιστικά σας, καθώς και να ντιμάρετε οποιοδήποτε λαμπτήρα (LED, πυρακτώσεως, κλπ).


Πλεονεκτήματα
- Εύκολη δημιουργία σεναρίων
- Άμεση ενεργοποίηση του φωτισμού ασφαλείας
- Κεντρικός και από απόσταση έλεγχος
- Εξοικονόμηση ενέργειας
- Ευέλικτη χρήση

Θέρμανση και κλιματισμός



Η θερμοκρασία των δωματίων της οικίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες άνεσης για τον χρήστη, χωρίς όμως να συνδέεται απαραίτητα με υψηλό κόστος για θέρμανση. Με τη λειτουργία ECO των θερμοστατών του ABB-free@home® το επιθυμητό κατώφλι θερμοκρασίας μειώνεται αυτόματα τη νύχτα ή όταν ο χρήστης είναι εκτός της οικίας, για να εξοικονομηθεί ενέργεια. Επίσης, η λειτουργία θέρμανσης διακόπτεται αυτόματα όταν ανοίξει κάποιο παράθυρο.


Πλεονεκτήματα
- Θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη
- Χρήση για συστήματα με θερμαντικά σώματα ή ενδοδαπέδια θέρμανση
- Ενεργειακή αποδοτικότητα
- ECO mode για εξοικονόμηση ενέργειας
- Τοπικός έλεγχος ή τηλεχειρισμός μέσω εφαρμογής σε smartphone ή tablet
- Αυτόματη απενεργοποίηση, όταν κάποιο παράθυρο είναι ανοιχτό

Έλεγχος εξώθυρας



Καλώς ήρθατε
Το ABB-Welcome μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα αυτοματισμού ABB-free@home® και την οθόνη αφής ABB-free@home Touch 7".

Πρακτικό και ασφαλές. Η φωτογραφία του επισκέπτη, που χτυπάει το κουδούνι της οικίας σας, προβάλλεται στην οθόνη του κινητού ή του tablet, μέσω της εφαρμογής ABB-Welcome app. Ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στο σπίτι, μπορείτε να βλέπετε ποιος χτυπάει το κουδούνι ή να ανακαλέσετε τη φωτογραφία του από το αρχείο κλήσης.

Πλεονεκτήματα
- Μεγάλη οθόνη αφής διαμέτρου 17,8 cm, για εύκολη αναγνώριση προσώπων
- Μπουτόν συντόμευσης στην πρόσοψη της οθόνης, για γρήγορη εκτέλεση βασικών λειτουργιών (άνοιγμα πόρτας, ενεργοποίηση φωτισμού, σίγαση κ.α.)
- Λειτουργία αποθήκευσης φωτογραφιών κλήσης
- Σενάρια καλωσορίσματος (άνοιγμα φωτισμού, κ.α.)

Έλεγχος και δυνατότητες σεναρίων



Ένα όμορφο απόγευμα μετά τη δουλειά
Το ABB-free@home® προετοιμάζει για εσάς ένα άνετο περιβάλλον και ένα ευχάριστο καλωσόρισμα. Γυρίστε στο σπίτι σας βρίσκοντας έναν φωτισμένο και ρυθμισμένο σε άνετη θερμοκρασία χώρο. Ακριβώς οι ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης για εσάς. Το πρόγραμμα μπορεί εύκολα να σας κατευθύνει, ώστε να ομαδοποιήσετε λειτουργίες προκειμένου να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας.

Χειρισμός από απόσταση
Όλες οι λειτουργίες του συστήματος μπορούν να γίνουν χωρίς εσείς να σηκωθείτε από την άνεση του καναπέ σας. Μπορείτε εύκολα μέσω της εφαρμογής, να χειριστείτε τα φορτία από το tablet, είτε τo smartphone σας.

Θέρμανση και κλιματισμός
Ευχάριστη διαμονή. Με το σύστημα ABB-free@home®, η θερμοκρασία των δωματίων έχει ρυθμιστεί, ώστε να νιώσετε αμέσως άνετα, όταν μπείτε στον χώρο. H λειτουργία ECO σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μειώνει τη θερμοκρασία αυτόματα, πχ. το βράδυ, και προσαρμόζεται στο πρόγραμμα των χρηστών.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: