ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ένα ολόκληρο αυτόνομο νησί με ηλιακούς συλλέκτες

Tesla: Ένα ολόκληρο νησί με ηλιακούς συλλέκτες μετά την εξαγορά της Solar City


Αποτέλεσμα εικόνας για Ta'u σολαρ πανελ
Αποτέλεσμα εικόνας για Το νησί της Ta'u
Αποτέλεσμα εικόνας για Ta'u σολαρ πανελ

Η Tesla ολοκλήρωσε το περασμένο Νοέμβριο την εξαγορά της Solar City ύψους 2,6 δις δολ. Και ανακοίνωσε ένα μεγάλο έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών σε ένα ολόκληρο νησί στην Αμερικανική Σαμόα.

Το νησί της Ta'u 6000 κατοίκων στην Αμερικανική Σαμόα, που βρίσκεται πάνω από 4.000 μίλια από την Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιούσε ντιζελογεννήτριες για τις ανάγκες του. Κάθε ντιζελογεννήτρια έκαιγε 1135 λίτρα την ημέρα και 414500 λίτρα το χρόνο.

«Θυμάμαι μια φορά που δεν ήμουν σε θέση να πάρω το καράβι εδώ για δύο μήνες», δήλωσε ο Keith Ahsoon, ένας κάτοικος της περιοχής του οποίου η οικογένεια κατέχει ένα από τα καταστήματα τροφίμων στο νησί. «Βασιζόμαστε σε αυτό το καράβι για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ντίζελ για τις γεννήτριες μας και την ηλεκτρική ενέργεια. Μόλις το ντίζελ μειώνεται, προσπαθούμε να το χρησιμοποιούμε μόνο για τα πρωινά και τα απογεύματα. Είναι δύσκολο να ζήσεις μη γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί. Θυμάμαι ακόμη το φως των κεριών. Και τώρα, το 2016 πριν το την εγκατάσταση με τα φωτοβολταικά, αντιμετωπίζαμε τα ίδια προβλήματα. ».

Σήμερα φιλοξενεί  μια ηλιακή εγκατάσταση από 5328 πάνελ  SolarCity ισχύος 1,4  MW  και 60 συστοιχίες μπαταριών  αποθήκευσης  Tesla Powerpacks  που μπορούν  να παρέχουν  σχεδόν το 100 τοις εκατό των ενεργειακών αναγκών του νησιού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Το μικροδίκτυο θα επιτρέψει στο νησί να έχει ενέργεια για τρεις ημέρες χωρίς το φως του ήλιου, και την ικανότητά να επαναφορτίσει πλήρως σε επτά ώρες. 

Οι τοπικές επιχειρήσεις, μαζί με τις βασικές υπηρεσίες, όπως το νοσοκομείο, αστυνομία και πυροσβεστική, θα χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια.

Βέβαια η εξαγορά της Solar City παραμένει μια επικίνδυνη κίνηση για την Tesla, που περιλαμβάνει και την αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους, της καθώς είναι μια εταιρία η οποία βρίσκεται μακριά από την κερδοφορία (η Solar ξοδεύει 6 δολάρια για κάθε 1 δολάριο που κάνει στις πωλήσεις).
Παρ' όλα αυτά, ο CEO της Tesla Elon Musk περιγράφει την απόκτηση ως ένα απαραίτητο βήμα για το λεγόμενο «master plan» του να ενσωματώσει καθαρή παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.