ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ MLD ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΦΒ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τροποποίηση αστρονομικών ιχνηλατών σε τεχνολογία MLD από τη Deger στα Οινόφυτα


Η Deger ανέπτυξε μια νέα μέθοδο που της επιτρέπει να τροποποιεί αστρονομικούς ιχνηλάτες, ώστε να εφαρμόζεται πλέον σε αυτούς το σύστημα  MLD (Maximum Light Detection), επιτυγχάνοντας ταχύτατη βελτίωση της απόδοσης.
Σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στα Οινόφυτα, συνολικής ισχύος 100 kW, το οποίο αποτελούνταν από 7 διαξονικούς αστρονομικούς ιχνηλάτες, ο ιδιοκτήτης αντιμετώπιζε προβλήματα εξαιτίας τόσο της λειτουργικότητας του συστήματος, όσο και του υψηλού κόστους συντήρησής του.
Έτσι, η ΚΕΠΑΝΑΠΕ, που διαχειρίζεται  το πάρκο, αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία MLD που έχει αναπτύξει η DEGER και προς τούτο απευθύνθηκε σε αυτή.
Η πρόκληση ήταν ότι έπρεπε να αναπτυχθεί μια νέα τεχνική που θα επέτρεπε τη μετατροπή των αστονομικών ιχνηλατών, ούτως ώστε να εφαρμοστεί σε αυτούς η τεχνολογία MLD κι έτσι να λειτουργούν πλέον ελεγχόμενοι από τους κατάλληλους για αυτή αισθητήρες.
Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία. Αφότου σε έναν αστρονομικό ιχνηλάτης με εγκατεστημένη ισχύ 13.4 kW, ο οποίος το απόγευμα λειτουργούσε υπό σκίαση, αφαιρέθηκε το προηγούμενο σύστημα ελέγχου και προσαρμόστηκαν σε αυτόν 2 αισθητήρες MLD από τη DEGER, σημειώθηκε αύξηση της αποδοτικότητάς της ηλιακής μονάδας κατά 7% ήδη από την επόμενη μέρα!
Οι πατενταρισμένοι αισθητήρες MLD της DEGER μετρούν συνεχώς την ένταση της ακτινοβολίας και μετακινούν την ηλιακή μονάδα στην πιο πλεονεκτική θέση, αξιοποιώντας έτσι ακόμα και την ανακλώμενη σε άλλες επιφάνειες (π.χ. χιόνι, πέτρες κ.α.) ακτινοβολία. Με αυτό τον τρόπο, η τεχνολογία MLD επιτυγχάνει πάνω από 45% υψηλότερη απόδοση κατά μέσο όρο σε σχέση με τα άλλα συστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα εγκατεστημένα συστήματα ιχνηλάτησης μπορούν να μετατραπούν κατάλληλα ώστε να εφαρμοστεί σε αυτά η τεχνολογία MLD. 
πηγή:http://energypress.gr/