ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Μ2Μ ΤΗΣ ΑΒΒ


Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό σας εξοπλισμό όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε λεπτομερώς τη συμπεριφορά και την κατανάλωσή του.
 Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσδιορίζονται οι ενεργειακές απώλειες και να βελτιστοποιείται η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείτε να λειτουργείτε πιο αποδοτικά, ξεκινώντας από τη μέτρηση όλων των ηλεκτρικών μεγεθών.

Ο  αναλυτής δικτύου  διαθέτει προηγμένες λειτουργίες ανάλυσης, οι οποίες κάνουν δυνατή την αποτελεσματική μέτρηση των κύριων μονοφασικών ή τριφασικών ηλεκτρικών μεγεθών:τάση,
ρεύμα,
συχνότητα,
συντελεστής ισχύος,
ενεργός και άεργος ισχύς,
ενεργός και άεργος ενέργεια.


Με την εγκατάστασή του σε πίνακες χαμηλής και μέσης τάσης, ο αναλυτής κάνει δυνατή τη μέτρηση σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στη μέτρηση της συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης (THD-Total harmonic distortion).

Επιπλέον, παρέχει τις τιμές CO2 kg και Ευρώ σε πραγματικό χρόνο, ώστε να εξασφαλίζεται μια πιο αποδοτική και ορθολογική χρήση της ενέργειας. Η αμφίδρομη μέτρηση της ενέργειας και της ισχύος και στα 4 τεταρτημόρια κάνει δυνατή την επιτήρηση τόσο της παραγωγής, όσο και της κατανάλωσης ενέργειας, με μια μόνο συσκευή.

Οι εκπομπές CO2 αποτελούν ένα δείκτη των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων που εξαρτώνται από το μίγμα των ενεργειακών πόρων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η τιμή εμφανίζεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε περιπτώσεις συμπαραγωγής. Η μετατροπή σε Ευρώ επίσης εμφανίζεται σαφώς στο λογαριασμό, ώστε να ποσοτικοποιείται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά την εγκατάσταση, στη συσκευή είναι καταχωρημένες οι ακόλουθες προεπιλεγμένες τιμές: 0,18€/kWh και 0,15 CO2 kg/kWh.


Εκτός της βελτιστοποιημένης χρήσης των φορτίων, η μέτρηση σε πραγματικό χρόνο συμβάλλει στον περιορισμό τόσο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσο και των δαπανών.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από τον αναλυτή μπορούν να μεταδίδονται γρήγορα σε απομακρυσμένα σημεία, μέσω συγκεκριμένων διασυνδέσεων επικοινωνίας – RS485 ή RJ45, με την υποστήριξη πολλών πρωτοκόλλων, που περιλαμβάνουν τα Modbus RTU, Modbus TCP/IP και Profibus DP.
Η αλληλεπίδραση με τα συστήματα ελέγχου και επιτήρησης είναι δυνατή μέσω διαφόρων πλήρως προγραμματιζόμενων εισόδων και εξόδων.

Σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η δυνατότητα αμφίδρομης μέτρησης βελτιστοποιεί την παραγωγή καθώς παρέχει ενδείξεις για την παραχθείσα και καταναλωθείσα ενέργεια, την εξοικονόμηση χρημάτων και τις εκπομπές CO2 που οφείλονται στη λειτουργία της εγκατάστασης.

Σε βιομηχανικά συστήματα, στα οποία η ενεργειακή κατανάλωση δεν είναι σταθερή, είναι εξαιρετικά σημαντική η μέτρηση της μέγιστης ζήτησης. Επιτηρώντας την απορροφούμενη ισχύ αποφεύγεται η πληρωμή προστίμων στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός αυτών, διατηρείται υπό έλεγχο η ποιότητα των ηλεκτρικών μεγεθών, με θετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια και το λειτουργικό κόστος.

Τα πλεονεκτήματα της επικοινωνίας

Ο αναλυτής δικτύου, μπορεί να μεταδίδει όλα τα μετρούμενα μεγέθη μέσω των πλέον προηγμένων πρωτοκόλλων επικοινωνίας, γεγονός που διευκολύνει την ενσωμάτωσή της σε δίκτυα Modbus RTU, Modbus TCP/IP και Profibus DP.
Για αλληλεπίδραση με συστήματα ελέγχου και επιτήρησης υπάρχουν διαθέσιμες ψηφιακές έξοδοι παλμών για τον απομακρυσμένο έλεγχο της κατανάλωσης ενεργού και αέργου ισχύος, ψηφιακές έξοδοι προγραμματιζόμενες για συναγερμούς βάσει ορίων με καθυστέρηση στην ενεργοποίηση και υστέρηση επαναφοράς, έξοδοι ρελέ με ονομαστικό ρεύμα έως 16 A και αναλογικές έξοδοι με προγραμματιζόμενο εύρος (0 - 20 mA ή 4 - 20 mA) για τη μετάδοση της κατάστασης και συμβάντων.

Οι ψηφιακές είσοδοι επιτρέπουν τη λήψη παλμών από άλλους μετρητές ενέργειας ή χρήστες. Με τη χρήση της ψηφιακής εισόδου είναι δυνατός ο συγχρονισμός της μέτρησης ενέργειας μεταξύ πολλών μετρητών συνδεδεμένων σε δίκτυο ή με το μετρητή του παρόχου.

Για τη διευκόλυνση των εργασιών συντήρησης του συστήματος, είναι διαθέσιμο ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης του χρόνου λειτουργίας, που ενεργοποιείται με την πάροδο ενός προγραμματιζόμενου ορίου συνολικού ρεύματος. Με τη λήξη της καθορισμένης περιόδου εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην οθόνη. Ένα ακόμη χρονόμετρο κανονικής μέτρησης παρακολουθεί το συνολικό χρόνο λειτουργίας της συσκευής.






πηγή:ΑΒΒ