ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ WIFI

Αναλυτής και καταγραφικό ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-Fi

Eίναι ένας αναλυτής/καταγραφικό κατανάλωσης (μονοφασικό ή τριφασικό αναλόγως τι θέλουμε), που κουμπώνει επάνω στις κοινές ηλεκτρολογικές ασφάλειες στον ηλεκτρολογικό πίνακα μετρώντας το ρεύμα που «περνάει» από αυτές. 

Απλά τοποθετώντας στο στην κεντρική ασφάλεια ξέρουμε τι ρεύμα καταναλώνει το κτίριο. Χρησιμοποιώντας ακόμα ένα wibeee, μπορούμε να δούμε τι καταναλώνει πχ. η αντλία θερμότητας…
Το wibeee χρησιμοποιεί το Wi-Fi του κτιρίου σας για την σύνδεση στο internet με σκοπό την αποστολή των στοιχείων κατανάλωσης που καταγράφει στο δωρεάν cloud της Circutor.
Αναλυτής και καταγραφικό ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-Fi
Το Wibeee καταγράφει Real Time τις ηλεκτρικές παραμέτρους της εγκατάστασης, ώστε να μπορείτε να τις δείτε από όπου θέλετε: από τον υπολογιστή στο γραφείο σας, μέσω smartphone από την καφετέρια ή από το tablet σας ξαπλωμένος στον καναπέ με ανασκόπηση ημέρας. 

Το Wibeee, μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με άλλες συσκευές που είναι συμβατές με το σύστημα SCADA PowerStudio.

Τα δεδομένα καταγράφονται στο διακομιστή σύννεφο (cloud) ή μπορούν να σταλούν στο δικό σας τοπικό server, δίνοντάς σας τη δυνατότητα γραφημάτων, σύγκρισης καταναλώσεων κτλ. ώστε να ανταποκρίνονται οι αναφορές όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μόλις συνδεθεί στο Wi-Fi, μπορείτε να έχετε πρόσβαση (χρησιμοποιώντας smartphone, tablet, iPad, iPhone, PC) στα στιγμιαία δεδομένα κατανάλωσης (€ EURO-Ρεύμα(Α)-Τάση(V)-Hz-Kw-Kwh-PF-VArC-VArLh) σε  πραγματικό χρόνο ή/και να συγκρίνετε καταναλώσεις μεταξύ 2 ή περισσοτέρων Wibeee’s (ανεξάρτητα που έχουν τοποθετηθεί, στο ίδιο κτίριο ή σε άλλη πόλη) ή/και να συγκρίνετε καταναλώσεις τρέχοντος-περασμένου μήνα ή/και να δείτε πόσα € σας κόστισε η ηλεκτρική ενέργεια πχ. τον περασμένο μήνα !!!
Αναλυτής και καταγραφικό ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-Fi
Όλα αυτά, απλά χωρίς να κάνουμε οποιουδήποτε είδους set-up σε Η/Υ, servers, cloud μέσα από ένα απλό περιβάλλον ιστοσελίδας στο wibeee.circutor.com !!! Το μόνο που πρέπει να καταχωρήσουμε είναι η τιμή της kwh που μας χρεώνει ο πάροχος μας (πχ. ΔΕΗ).
Τα παραπάνω βοηθούν στην κατανόηση της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σας βοηθά να ανιχνεύσετε τυχόν προβληματικά σημεία, καταναλώσεις όπου η ενέργεια δεν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, υπάρχουν σπατάλες (πχ. λείπω και υπάρχει κατανάλωση, γιατί?) είναι αναίτια μεγάλη ή υπάρχει διαφοροποίηση μέσα στον χρόνο (π.χ. γιατί αυτό τον μήνα είχα 25% αύξηση?).
Η μονάδα μπορεί να συνδεθεί/τοποθετηθεί, σε οποιοδήποτε μέρος της εγκατάστασης, πάνω στις ηλεκτρικές ασφάλειες με απλό «κούμπωμα – click!!!».
Αναλυτής και καταγραφικό ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-FiΑναλυτής και καταγραφικό ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-FiΤο Wibeee έξυπνα σχεδιασμένο, έχει μια καινοτομία: αποτελείται από μια "χτένα" στο επάνω μέρος του στην οποία μέσα περιέχονται οι μετασχηματιστές έντασης που χρειάζονται για τις μετρήσεις. 

Τοποθετώντας το πάνω στην ασφάλεια, μέσα από τις εγκοπές αυτές πρέπει να περάσουν τα καλώδια ρεύματος όπως "ανεβαίνουν" από την ασφάλεια για να μπορούν να γίνονται οι μετρήσεις.

Tip. Στα αριστερά της "χτένας" πρέπει να περάσει ο ουδέτερος (αφαιρώντας το μπλε προστατευτικό αυτοκόλλητο που θα βρείτε πάνω στο wibeee) και στα δεξιά η φάση (μονοφασικό) ή οι 3 φάσεις (τριφασικό, όπως φαίνεται στην φωτο αριστερά).
Tip. Στο τέλος της τοποθέτησης τα καλώδια πρέπει να μπουν καλά μέσα στην "χτένα" (όσο γίνεται προς τα εσάς) και όχι προς το τέλος/άκρες της (εκτός μετασχηματιστών έντασης - δεν μετρούν).

Προσοχή. Τοποθέτηση ΧΩΡΙΣ ΤΑΣΗ !!! κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Στην πίσω όψη του wibeee και κάτω από την "χτένα" θα παρατηρήσουμε 4 μεταλλικά "πόδια" που έχουν ελατήρια. Τοποθετώντας, σύροντας το wibeee προς την ασφάλεια (click) αυτά έρχονται και ακουμπούν εκεί ακριβώς που υπάρχουν οι βίδες που σφίγγουν τα καλώδια στην ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται με ρεύμα το wibeee αλλά και διαβάζει τάση, Hz κτλ. Στην φωτογραφία δεξιά θα παρατηρήσουμε τα 4 στοιχεία αυτά (ο ουδέτερος κρύβεται από το μπλε αυτοκόλλητο που πρέπει να αφαιρέσουμε)

Tip. Σε μερικές ασφάλειες οι βίδες είναι αρκετά μέσα και δεν φτάνουν τα υπάρχοντα "πόδια". Στην συσκευασία θα βρείτε και αντίστοιχα μαγνητάκια ώστε να τα κολλήσετε και να προεκτείνετε τις άκρες ώστε να φτάσουν.


Δείτε το video της εγκατάστασης εδώ


1. Τοποθέτηση με ένα click.
2. Χωρίς εργαλεία, κατσαβίδια, μετατροπές.
3. Δεν απαιτείται επιπλέον χώρος στον ηλεκτρολογικό πίνακα.
4. Plug & Play, σε όλες τις συσκευές tablet, PC, smartphones απλά σε 2 βήματα.

Δείτε το εδώ

Μονοφασικό wibeee € 120 +ΦΠΑ (για μονοφασικές παροχές/ασφάλειες) Τριφασικό wibeee € 199 +ΦΠΑ (για τριφασικές παροχές/ασφάλειες)


Δεν υπάρχουν σχόλια: