ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ-ΕΡΜΑΡΙΑ

Θερμαντήρες με αντίσταση

Τα περιβλήµατα των πινάκων που κατασκευάζονται σύµφωνα µε το πρότυπο ΙΕC 62208 πρέπει να τοποθετούνται σε µέρη όπου επικρατούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες που περιγράφονται παρακάτω. 

Συγκεκριµένα για εσωτερικούς χώρους η µέγιστη θερµοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40ο C και σε διάστηµα µεγαλύτερο των 24 ωρών η µέση θερµοκρασία τους 35ο C. 
Ο αέρας που το περιβάλει πρέπει να έχει χαµηλά επίπεδα σκόνης και η σχετική του υγρασία του να µην υπερβαίνει το 50% όταν επικρατεί µέγιστη θερµοκρασία 40ο C. 
Σε µικρότερες θερµοκρασίες επιτρέπονται µεγαλύτερες σχετικές υγρασίες. Για παράδειγµα σε θερµοκρασία 20ο C επιτρέπεται µέχρι και 90% σχετική υγρασία. 

Σε εξωτερικούς χώρους η κατώτερη επιτρεπτή θερµοκρασία είναι -25ο C σε περιοχές µε φυσιολογικά κλίµατα και -40ο C σε περιοχές µε αρκτικά κλίµατα. Τα µέγιστα όρια συµπίπτουν µε τα αντίστοιχα των εσωτερικών χώρων. Σε µια θερµοκρασία της τάξης των 25ο C η σχετική υγρασία µπορεί παροδικά να έχει τιµές που να πλησιάζουν το 100%.

Σε εγκαταστάσεις με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης στο εσωτερικό του περιβλήματος λόγω της υψηλής υγρασίας  ή χαμηλών θερμοκρασιών 


Αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκυκλώματα, πρόωρη οξείδωση των επαφών, ή διάβρωση των μεταλλικών μερών και ειδικότερα του περιβλήματος, με σημαντική μείωση της ζωής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.




Το Ultra thin θερμάστρα είναι μια θερμάστρα σιλικόνης σε συνδυασμό με συστατικά από fiberglass. Τοποθετείται στο πίσω μέρος της πόρτας του πίνακα ή στο πίσω μέρος της πλάκας στερέωσης. 


Εάν συνδυαστεί και με ανεμιστήρα έτσι ώστε να γίνεται βεβιασμένη κυκλοφορία του ζεστού αέρα αποφεύγοντας την υπερθέρμανση κάποιων σημείων καθώς και με ένα ελεγκτή θερμοκρασίας, το σύστημα είναι πιο αποδοτικό