ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

10 ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Λάθη στην ιστορία της τεχνολογίας. Στιγμές που αποφάσεις αποδείχθηκαν τόσο λανθασμένες, που όποιους αφορούσαν και τις θυμούνται, μπορεί και να το "φυσάνε ακόμη και να μην κρυώνει". Στιγμές όπως η απόρριψη της Google από τη Yahoo (πίσω σε άλλες εποχές) ή η πώληση του μεριδίου του Ron Wayne στην Apple (που αξίζει σήμερα 50 δισ. δολάρια) έναντι μόλις 800 δολαρίων! 

1. Όταν η Kodak απέρριψε την... ψηφιακή κάμερα

1
Ένας μηχανικός παρουσίασε την ιδέα της κάμερας χωρίς φιλμ σε στελέχη της εταιρείας το 1975 και το αποτέλεσμα ήταν να τον... πετάξουν από το δωμάτιο. Το 2012 έφτασε μέχρι την πτώχευση καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον ψηφιακό κόσμο.

2. Όταν η Yahoo έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει την... Google!

2
Τις πρώτες μέρες της Google, η Yahoo -τότε από τα πιο hot ονόματα του Internet- είχε επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για την αγορά της εταιρείας, ποτέ ωστόσο δεν προχώρησε μία τέτοια κίνηση. Σήμερα η Google αξίζει 500 δισ. δολάρια ενώ η Yahoo μόλις 35...

3. Όταν ο τρίτος συνιδρυτής της Apple Ron Wayne έφυγε από την εταιρεία

6
Γνωρίζετε σίγουρα τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak, ωστόσο η Apple είχε και έναν τρίτο συνιδρυτή, τον Ron Wayne ο οποίος πούλησε το μερίδιό του (10%) έναντι μόλις 800 δολαρίων το 1976. Τώρα θα μπορούσε να αξίζει 50 δισ. δολάρια.

4. Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε το... Zune

4


Το θυμάστε; Πιθανότατα, όχι! Η απάντηση της Microsoft στο iPod ήρθε λίγο αργά, το 2006. Σκεφτείτε ότι μερικούς μήνες αργότερα, η Apple μας έδωσε και το iPhone και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

5. Όταν η RealNetworks (ποια;) απέρριψε το iPod

5


Ο Tony Fadell, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το iPod, πρώτα είχε πει την ιδέα του για ένα personal music device στην RealNetworks. Την απέρριψαν, εκείνος πήγε στην Apple και... τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

6. Όταν η Nintendo εγκατέλειψε τη Sony για τη Philips

7
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, Sony και Nintendo συνεργάστηκαν σε ένα modification για το SNES. Αλλά οι εταιρείες έπεσαν έξω και η Nintendo ξεκίνησε να εργάζεται με τη Philips στο CD-I. Έπειτα, η Sony απλά δημιούργησε το... Playstation.

7. Όταν η Western Union απέρριψε το τηλέφωνο

8
Ο Alexander Graham Bell προσέφερε τις πατέντες του στην εταιρεία Western Union το 1876 αλλά τις απέρριψαν. Αυτό τον οδήγησε στη Bell Telephone Company που εξαγοράστηκε από την ΑΤ&Τ.


8. Όταν η Blockbuster απέρριψε το Netflix

9
Πίσω στο 2000 ο Reed Hastings προσέγγισε την Blockbuster για την πώληση του Netflix -που τότε ήταν μία εταιρεία αποστολής DVD- ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Blockbuster απέρριψε την πρόταση και μάλλον το έχει μετανιώσει καθώς το Netflix είναι αυτό που είναι σήμερα.

9. Όταν η AOL συγχωνεύτηκε με την Time Warner

10
Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά λάθη στην ιστορία. Οι δύο τους "χώρισαν τα τσανάκια τους" ξανά το 2009.


10. Όταν ο Bill Gates έσωσε την... Apple

11
Το 1997 η Microsoft ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Τότε ο Bill Gates επένδυσε 150 εκατομμύρια δολάρια στην Apple που τότε βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, κάτι που o Steve Ballmer πρόσφατα ανέφερε πως ήταν "το πιο τρελό πράγμα" που έκανε ποτέ η εταιρέια.

πηγή:digitallife.gr