ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ

Το ρεύμα σ’ αυτό το σπίτι στην Βρετανία κοστίζει 2 δολάρια το μήνα



Κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ σας πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά και ένας πόνος στο πορτοφόλι έτσι δεν είναι;
Αυτό δεν ισχύει για το σπίτι που σχεδίασε ο Colin Usher της John McCall Architects το οποίο φτιάχτηκε με τις Passivhaus αρχές, δηλαδή αυτάρκεια στην ενέργεια και όσο γίνεται μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον. Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας τα νούμερα που καταγράφει το σπίτι έχουν ξεπεράσει και τις καλύτερες προσδοκίες.
Το κόστος για την θέρμανση, τα φώτα, το ζεστό νερό και το μαγείρεμα, όλο το ρεύμα δηλαδή φτάνει το αστρονομικό ποσό των 22 δολαρίων το χρόνο, λιγότερα από 2 δολάρια το μήνα! 
Η κατοικία έχει ειδική ηλιακή οροφή η οποία συγκεντρώνει 3453 κιλοβατόρες το χρόνο, την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει το σπίτι. Και μιλάμε για την Βρετανία που δεν φημίζεται για τις ηλιόλουστες μέρες της!
Ναι, για να χτιστεί αυτό το σπίτι και να κυρίως να φτιαχτεί η συγκεκριμένη οροφή χρειάζονται 358.000 δολάρια που σίγουρα είναι πολλά χρήματα, ωστόσο αυτό είναι ένα δείγμα του πως μπορεί να είναι το σπίτι του μέλλοντος. «Πράσινο» και οκονομικό!
Passive-House-Wirral-by-John-McCall-Architects-dyp1-889x649
Passive-House-Wirral-by-John-McCall-Architects-dyp2-889x648

πηγή:coolhome.gr