ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΤΖΑΚΙΟΥ

Ένα  αερόθερμο τζακιού αποτελείται συνήθως από μια σειρά σωλήνων  σχήματος C από χάλυβα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του τζακιού με την  εξαγωγή  θερμότητας προς τον χώρο και όχι στην καμινάδα. 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Χωρίς καθόλου να επηρεάζει τη λειτουργία του τζακιού, το μοτέρ του αερόθερμου αναρροφά τον κρύο αέρα του χώρου και αφού τον περάσει μέσα από τους πυρωμένους αεραγωγούς (σωλήνες) του αερόθερμου, τον επιστρέφει θερμό πια μέσα στο χώρο του σπιτιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Όταν αγοράζετε αερόθερμο τζακιού πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της κατασκευής .
Ψάξτε για κατασκευές βαρέως τύπου με σωλήνες από  ανοξείδωτο χάλυβα ( Αποτελείται από σίδηρο με ένα μικρό ποσοστό άνθρακα και νικελίου, το οποίο νικέλιο δεν το αφήνει να σκουριάσει και γι' αυτό είναι και ανοξείδωτο). 
.
 Οι φθηνές κινέζικες κατασκευές παρουσιάζουν προβλήματα στρέβλωσης των σωλήνων από την θερμότητα και προβλήματα λειτουργίας του ανεμιστήρα  


Πως να καταλάβω αν είναι ανοξείδωτο: 

Επειδή κυκλοφορούν πολλά "μαϊμού" προϊόντα που υποτίθεται είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα καλό κόλπο είναι να έχουμε ένα μαγνητάκι μαζί μας. 
Αν αυτό έλκει έστω και ελαφρά το μέταλλο, τότε δεν είναι καλής ποιότητας. Δεν θα πρέπει να το έλκει καθόλου για να είναι ένα καλής ποιότητας ανοξείδωτο προϊόν.