ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ WIFI ΜΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ

Οι κωδικοί είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει πάντα να θυμόμαστε ή να τα έχουμε αποθηκευμένα με ασφαλή τρόπο. Βέβαια, με τόσες πολλές υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, πως είναι δυνατόν να θυμόμαστε όλους αυτούς τους κωδικούς; Και πολύ περισσότερο, πώς μπορούμε να θυμόμαστε κωδικούς που έχουμε αποθηκευμένους και δεν τους χρησιμοποιούμε συχνά;
Ένας τέτοιος κωδικός είναι και ο κωδικός του Wi-Fi, που τον αποθηκεύουμε στις συσκευές μας και δεν τον χρησιμοποιούμε ξανά. Τι γίνεται όμως όταν αγοράσουμε μία καινούρια συσκευή ή όταν κάποιος χρειαστεί τον κωδικό μας; Πώς μπορούμε να τον βρούμε αν δεν τον θυμόμαστε ή αν δεν ξέρουμε πού τον έχουμε σημειώσει;
Τα ίδια τα Windows μας δίνουν ελεύθερα τον κωδικό ενός αποθηκευμένου ασύρματου δικτύου χωρίς να χρειάζεται να επιστρατεύσουμε οποιαδήποτε.. περίεργη μέθοδο. Το μόνο που απαιτείται είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα λογαριασμό «διαχειριστή» στον υπολογιστή μας, έτσι ώστε να δούμε τον κωδικό που είχαμε αποθηκεύσει στο παρελθόν.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να βρούμε τον κωδικό ενός αποθηκευμένου ασύρματου δικτύου, σε λειτουργικό Windows 7 και Windows 8 (δουλεύει και σε Windows Vista)!

Βήμα 1: Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του ασύρματου δικτύου που βρίσκεται κάτω δεξιά στην μπάρα εργασιών.
Δεξί κλικ στο εικονίδιο του ασύρματου δικτύου
 
Βήμα 2: Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάνουμε δεξί κλικ με το ποντίκι, στην ασύρματη σύνδεση της οποίας θέλουμε να δούμε τον κωδικό.
Δεξί κλικ στη σύνδεση που θέλουμε να βρούμε τον κωδικό
 
Βήμα 3: Από τις επιλογές που θα εμφανιστούν, κάνουμε κλικ στο Ιδιότητες ή Properties.
Επιλέγουμε Ιδιότητες ή Properties
Βήμα 4: Στο παράθυρο που εμφανίζεται βρίσκεται ο αποθηκευμένος κωδικός της συγκεκριμένης σύνδεσης, που όμως είναι κρυμμένος. Για να εμφανιστεί, επιλέγουμε το Εμφάνιση χαρακτήρων ή Show characters.
Εμφάνιση κωδικού
 
Αυτό ήταν! Τώρα εμφανίζεται ο κωδικός του Wi-Fi μας!

πηγή:pcschool