ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Επιθεώρηση Υπερήχων σε Ηλεκτρολογική εγκατάσταση-Βασικές αρχές και οφέλη



Σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση ορισμένα φαινόμενα παράγουν ήχους σε πολύ υψηλές συχνότητες που δεν είναι αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί. Ένα από αυτά είναι ο Ιονισμός, που παράγεται από τα ηλεκτρικά τόξα, μικρές υπερπηδήσεις και εκφορτίσεις, καθώς και το φαινόμενο Corona σε περιπτώσεις πάνω από 1000Volt. Οι ανιχνευτές υπερήχων λαμβάνουν αυτά τα σήματα και τα μετατρέπουν σε ήχους που μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί. Για τον προσδιορισμό και την κρισιμότητα του φαινομένου ο ήχος μετριέται σε dB πάνω στον ανιχνευτή και μπορεί να γίνει και περαιτέρω φασματική ανάλυση με ειδικά λογισμικά.

Έχοντας λοιπόν εντοπίσει κάποιο από τα παραπάνω φαινόμενα σε μια εγκατάσταση, η πιθανότητα για απλή βλάβη ή και ακόμα η δημιουργία καταστροφικού ηλεκτρικού τόξου με ανεξέλεγκτες συνέπειες είναι μεγάλη και χρειάζεται να γίνουν άμεσα διορθωτικές ενέργειες.

Σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση η συνδυασμένη χρήση της θερμογραφίας και των υπερήχων μπορεί να εξασφαλίσει την αδιάλλειπτη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια του προσωπικού.











Για αυτούς τους λόγους μια πλήρης και ολοκληρωμένη επιθεώρηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης θα πρέπει να γίνεται με συνδυασμό της θερμογραφίας και των Υπερήχων.