ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η SMART TV

Αγόρασες έξυπνη τηλεόραση (Smart Tv)! Και μετά τι;

Οι Smart TV είναι ακριβώς αυτό που δηλώνουν: έξυπνες! Το ζήτημα όμως είναι αν εσύ που την έχεις ήδη αποκτήσει, ξέρεις να αξιοποιείς με αποτελεσματικό τρόπο τις μεγάλες της δυνατότητες;
Το πιθανότερο είναι ότι έχεις αγοράσει μια Smart τηλεόραση γιατί εντυπωσιάστηκες από την ποιότητα της εικόνας της. Και αυτό είναι λογικό, καθώς αυτό είναι το πρωταρχικό που κοιτάει κάποιος όταν επιλέγει την επόμενη TV του. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατηγορίας όμως, είναι πολλά τα έξτρα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια τέτοια «έξυπνη» συσκευή και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά με τι είδους τηλεοπτικές συσκευές έχουμε να κάνουμε:
  1. Συνδέονται στο internet: είτε ενσύρματα είτε με wi–fi, δηλαδή ασύρματα
  2. Μπορείς να περιηγηθείς σε ιστοσελίδες που σε ενδιαφέρουν όπως θα έκανες με έναν υπολογιστή.
  3. Σου δίνεται η δυνατότητα να δεις ταινίες, οι οποίες διατίθενται on line (υπηρεσίες video on demand)
  4. Μπορούν να συνδεθούν πιο εύκολα με άλλες συσκευές

Τηλεοπτικό περιεχόμενο από τους κατασκευαστές Smart TV

Aρκετοί από τους κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεοράσεων, έχουν επενδύσει για τη δημιουργία εξειδικευμένων site, από τα οποία οι κάτοχοι των προϊόντων τους μπορούν να κατεβάζουν διάφορες εφαρμογές ή να παρακολουθούν online ταινίες. Αξίζει να τα επισκεφτείτε και να ρίξετε μια ματιά στις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η κάθε εταιρεία στο κοινό της, όπως η Samsung (η οποία διαθέτει και 2ο σχετικό Site), η LG αλλά και η Sony. Ενώ οι πρώτες 2, διαθέτουν και σελίδες από όπου μπορείς να συνδεθείς και από τον προσωπικό σου υπολογιστή ή tablet και να δεις τι εφαρμογές υπάρχουν, η Sony επιτρέπει πρόσβαση μόνο μέσω της ίδιας της τηλεόρασης)

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητές τους ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετές εταιρείες προσφέρουν το δικό τους «πακέτο» εφαρμογών σε όσους αποκτήσουν τα δικά τους προϊόντα.
Θέλω να σερφάρω στο internet όταν βρίσκομαι στο σαλόνι!
Συγχαρητήρια, έχεις διαλέξει την κατάλληλη τηλεόραση! Ακόμη κι αν δεν το ξέρεις, χρειάζεται απλά να συνδέσεις τη νέα σου Smart τηλεόραση στο οικιακό δίκτυο internet που έχεις ήδη και να μπεις κατευθείαν στο διαδίκτυο. Η περιήγηση σου σε κάθε site μπορεί να γίνει απρόσκοπτα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα το έκανες π.χ. σε ένα laptop . Μπορείς άνετα να ανανεώνεις τη σελίδα σου στο Facebook (με ξεχωριστή εφαρμογή σε Samsung TV) και άλλα κοινωνικά δίκτυα, να τσεκάρεις τα mail σου αλλά και να μαθαίνεις τι γίνεται στον κόσμο.

Αλλά ας τα δούμε όλα αυτά πιο αναλυτικά:

  • Επειδή δεν θέλεις να περιμένεις πότε τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση θα πουν τον καιρό, μπορείς να έχεις πάντα ανοιχτή στην τηλεόρασή σου το site Accu Weather (Αντίστοιχα υπάρχει εφαρμογή για τις  Samsung TV,  για τις LG TV αλλά και στην Sony)  . Θα αναγνωρίσει αυτόματα τη χώρα που βρίσκεσαι και θα σου βγάλει στην αρχική σελίδα βασικές πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού αλλά και τις θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις για να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις αν πρόκειται να ταξιδέψεις.
  • Πριν ξεκινήσεις από το σπίτι το πρωί, θέλεις ίσως να τσεκάρεις και τα mail σου γιατί δεν θα πας κατευθείαν στο γραφείο. Δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις τον υπολογιστή σου, αφού μπορείς να κλικάρεις στο Gmail (αν έχεις λογαριασμό εκεί) και να έχεις άμεση πρόσβαση στο λογαριασμό σου.


  • Δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο ή απλά …το βαριέσαι. Κανένα πρόβλημα, μπορείς να ασκήσεις το σώμα σου στο σπίτι, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής – personal trainer, όπως είναι η Daily Workout. Κατεβάζοντάς την, θα μπορέσεις να φτιάξεις βήμα την προπόνηση που σου ταιριάζει ενώ μέσα από φωτογραφίες και video, θα μπορέσεις να δεις τον σωστό τρόπο εκτέλεσης κάθε άσκησης. Στο ίδιο κλίμα κινείται και μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή, η Push Ups Workout. Η δομή της εφαρμογής είναι τέτοια, ώστε να σε κατευθύνει ώστε να κάνεις ενδυνάμωση στο σώμα σου, με πυρήνα την γνωστή άσκηση push up σε όλες τις παραλλαγές της. Μπορείς να την χρησιμοποιήσει ο καθένας πολύ εύκολα, αξιοποιώντας τη δυνατότητά της να κρατά στατιστικά από την προπόνησή σου αλλά και να υπολογίζει κάθε φορά, πόσες θερμίδες έχεις «κάψει». Αν έχετε LG TV, υπάρχει και το Workouts on Demand με βιντεάκια και οδηγίες του πως θα κάνετε κάθε άσκηση. Στον αντίστοιχο χώρο στην Samsung δεν βρήκαμε κάτι σχετικό (ενδέχεται μέσα από την ίδια την TV να εμφανίζει πολύ περισσότερες εφαρμογές), αλλά βρήκαμε σχετική εφαρμογή για την Yoga!
  • Στον ελεύθερο σου χρόνο θέλεις να τσεκάρεις τι γίνεται στον κόσμο αλλά και να σχολιάσεις ο ίδιος την επικαιρότητα. Οι 140 χαρακτήρες του Twitter είναι ο ιδανικός τρόπος για να το κάνεις από την άνεση του σαλονιού σου. Και αν σκέφτεσαι το κατά πόσο μια τέτοια εφαρμογή είναι κατάλληλη για την Smart TV σου, οι χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο που ήδη κάνουν tweet από την τηλεόρασή τους, στο επιβεβαιώνουν… (φυσικά εφαρμογή για αυτό θα βρείτε τόσο σε Samsung TV, όσο και σε LG TV ενώ είδαμε πως έχει και η Sony)

  • Είμαι φανατικός του κινηματογράφου και θέλω να βλέπω όλες τις νέες κυκλοφορίες του διεθνούς σινεμά!
    Αρκετοί κατασκευαστές Smart TV προσφέρουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια διαδικτυακή βιντεοθήκη στα πλαίσια πολυτελούς υπηρεσίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να διαλέγεις τις ταινίες που θα παρακολουθήσεις από την άνεση του… καναπέ σου. Μπορείς να τις κατεβάζεις νόμιμα μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο (συνήθως έναντι χρέωσης) και να τις προβάλλεις άμεσα στην τηλεόρασή σου. Αυτού του είδους οι υπηρεσίες ονομάζονται «Video on Demand» (VoD) και στην Ελλάδα τις προσφέρει η Hellas online, ο ΟΤΕ, η Odeon αλλά και κατασκευαστές τηλεοράσεων όπως είναι η Samsung.
    Φυσικά, μπορείς να αξιοποιήσεις και τις δωρεάν ταινίες που προσφέρονται μέσω youtube (ξεχωριστή εφαρμογή θα βρείτε φυσικά στην LG TV αλλά και στην Samsung TV) και άλλων διαδικτυακών τόπων της ίδιας κατηγορίας (όπως είναι το Daily motion με ξεχωριστές εφαρμογές σε LG και Samsung). Επιπλέον, για να είσαι ακόμη καλύτερα κατατοπισμένος για όλα τα νέα που αφορούν τον κινηματογράφο, τις νέες κυκλοφορίες, το καστ των ταινιών αλλά και να βλέπεις όλα τα νέα trailer των παραγωγών που ετοιμάζονται από τα διεθνή studio, μπορείς να συνδέεσαι σε αξιόπιστα site του είδους, όπως είναι το IMDB για να παίρνεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι

     Οι Smart TV και οι ξεχωριστές δυνατότητές τους


    Οι Smart TV είναι σύγχρονες συσκευές τηλεόρασης, οι οποίες συνδυάζουν την τηλεόραση με το διαδίκτυο και τη χρήση άλλων εξελιγμένων εφαρμογών. Συνδέονται ασύρματα μέσω WLAN ή ενσύρματα μέσω καλωδίου δικτύου στο οικιακό δίκτυο και προσφέρουν πρόσθετες διαδικτυακές πληροφορίες για το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα. Εκτός από τις πολυάριθμες διαδικτυακές υπηρεσίες (mail, πρόγραμμα περιήγησης, άλμπουμ φωτογραφιών, Video on Demand), πολλές Smart TV υποστηρίζουν την αναπαραγωγή φωτογραφιών, ταινιών ή μουσικής από το οικιακό δίκτυο.

    Επειδή και οι τηλεοπτικοί σταθμοί προσφέρουν αρκετά ενδιαφέρον τηλεοπτικό θέαμα με ξένες σειρές και ταινίες αλλά δεν προλαβαίνεις να τα παρακολουθήσεις όλα στην ώρα προβολής τους, μπορείς να αξιοποιήσεις μια άλλη δυνατότητα πολλών Smart TV, που θα σου επιτρέψει να τις δεις όποτε μπορείς εσύ! Στην ουσία, θα πρέπει να μπεις να αποκτήσεις επί πληρωμή ένα «πακέτο», το οποίο θα σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις μέσω της ευρυζωνικής σου σύνδεσης (Internet Protocol Television – IPTV) ένα μεγάλο αριθμό ψηφιακών καναλιών.  Mε την ενεργοποίηση της εφαρμογής time shifting, που περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες IPTV γνωστών συνδρομητικών καναλιών (όπως είναι η Nova και ο OTE TV) θα μπορείς να προγραμματίζεις πότε θέλεις να δεις το νέο επεισόδιο κάθε σειράς.
    Mοιράσου τα πάντα με τους φίλους σου και άκουσε τις καλύτερες μουσικές δωρεάν!
    Η τηλεόραση που έχεις αγοράσει ο ίδιος ή οι γονείς σου και την βλέπεις σε περίοπτη θέση μέσα στο σαλόνι του σπιτιού σου, μπορεί να σε βοηθήσει. Με το σύστημα DLNA, πολλές συσκευές της κατηγορίας αυτής επιτρέπουν το streaming των video αλλά και των φωτογραφιών σου στη μεγάλη οθόνη της Smart TV σου χωρίς κανένα πρόβλημα! Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ακούσεις και τα τραγούδια που έχεις στο tablet σου από τα ηχεία της τηλεόρασης ή ακόμη καλύτερα, από το home theater στα οποίο αυτή είναι συνδεδεμένη.
    Μιλώντας όμως για μουσική, δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε μία δωρεάν εφαρμογή όπως είναι το Spotify (με ξεχωριστή εφαρμογή σε Samsung TV) και η οποία σου δίνει πρόσβαση σε πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια με ένα κλικ! Το Spotify είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και δημιουργώντας το δικό σου προφίλ σε αυτό,  μπορείς να ακούσεις κάθε είδος μουσικής, να φτιάξεις τις δικές σου playing list αλλά και τους δικούς σου «ραδιοφωνικούς σταθμούς», οι οποίοι θα παίζουν το είδος της μουσικής που προτιμάς κάθε φορά που συνδέεσαι.

    Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια τηλεόραση για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου. Πέρα από την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων και των mail, μπορείς να συνδέσεις μία web κάμερα με την ίδια συσκευή και να μιλήσεις με όλη την παρέα σου, βλέποντας τους live μέσω Skype (και εδώ έχουμε ξεχωριστή εφαρμογή σε LG TV & Samsung TV) για παράδειγμα! Μια εξαιρετική ιδέα για τα λες μαζί τους, δίχως να χρειάζεται να χρεώνεσαι στο κινητό αλλά ούτε να χρησιμοποιείς κάποιο υπολογιστή.
    Οι φίλοι των videogame επίσης θα βρουν ένα ενδιαφέρον τρόπο να αξιοποιήσουν τη μεγάλη «έξυπνη» οθόνη, όπως να παίξουν online δεκάδες παιχνίδια όπως το Angry Birds! Είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό να απολαμβάνεις το κάθε παιχνίδι σε μια μεγάλη οθόνη απ’ότι στην οθόνη του tablet σου, σωστά;
    Oι Smart TV δεν είναι μια ακόμη «καλή τηλεόραση».
    Είναι μια οθόνη με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, μέσω της οποία μπορείς να χρησιμοποιείς δεκάδες
    online εφαρμογές.

    Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει το βασικό multimedia σταθμό μέσα στο σπίτι σου, συνδέοντας κάτω από την ίδια «στέγη» όλες τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σου.
    Αξίζει λοιπόν να ψάξεις τις δυνατότητες της δικής σου «έξυπνης» τηλεόρασης και να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο!

    Δεν υπάρχουν σχόλια: