ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΞΥΠΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ SAMSUNG

Είναι η τελευταία λέξη στον χώρο της οικιακής καθαριότητας. Ο λόγος για τη Navibot, τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Samsung και στη χώρα μας, για όσους θέλουν να ξενοιάσουν από το καθάρισμα του πατώματος ή των χαλιών τα οποία καλύπτουν όλο το σπίτι. Ετσι, η Navibot μπορεί να αναλάβει αυτή τη δουλειά ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη της. Αρκεί αυτός να επιλέξει το αυτόματο πρόγραμμα καθαρισμού και η συσκευή θα «περιπλανηθεί» σε όλο το σπίτι -όπως και κάτω από τα τραπέζια ή τις καρέκλες- για να απομακρύνει κάθε είδος βρωμιάς.
Πώς τα καταφέρνει; Χάρις στο Visionary Mapping System, το εξελιγμένο πρόγραμμα χαρτογράφησης με το οποίο την «προίκισε» η εταιρεία, ώστε η σκούπα να αποθηκεύει στη μνήμη της τη διαρρύθμιση των δωματίων αλλά και τη θέση της βάσει επαναφόρτισής της. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια μιας ενσωματωμένης κάμερας, η συσκευή φωτογραφίζει τον περιβάλλοντα χώρο με συχνότητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο· από αυτές τις εικόνες, δημιουργεί έναν εικονικό χάρτη των δωματίων, προσδιορίζοντας την ακριβή θέση των εμποδίων. Με συνέπεια, να μπορεί να εκτιμήσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή, ώστε να το καθαρίσει στο μικρότερο δυνατό χρόνο.
Η ευφυΐα της, όμως, δεν σταματάει εδώ: η Navibot διαθέτει 38 αισθητήρες για να αποφεύγει όχι μόνο τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο της, αλλά και τα σκαλοπάτια. Ετσι κι αλλιώς, για λόγους ασφαλείας η συσκευή σταματάει να λειτουργεί αμέσως μόλις ανατραπεί ή χάσει την επαφή της με το πάτωμα.

 Επίσης, όταν διαπιστώσει πως η μπαταρία της κινδυνεύει να «στερέψει», η σκούπα θα επιστρέψει αυτόματα στη βάση της για να επαναφορτισθεί ώστε, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, να γυρίσει στο σημείο από το οποίο είχε σταματήσει και να ξεκινήσει από εκεί το καθάρισμα. Και αν ο ιδιοκτήτης της δεν θέλει η σκούπα να προσεγγίζει κάποιο χώρο του σπιτιού, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει γι' αυτόν τον σκοπό έναν αόρατο και απροσπέλαστο «εικονικό φράκτη».
Εκτός από την αυτόματη λειτουργία, η συσκευή μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε, για παράδειγμα, να δώσει έμφαση στις γωνίες των δωματίων, να καθαρίσει μόνο μία συγκεκριμένη περιοχή ή να κινηθεί εντελώς χειροκίνητα - ακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις εντολές που τις δίνει ο χρήστης της μέσω του τηλεχειριστηρίου.