ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Διαδραστικός καθρέφτης

Οι περισσότεροι από μας ξεκινάμε τη μέρα μας, περνώντας από τον καθρέφτη.
Όμως τι ωραίο που θα ήταν, να μπορούσαμε να ελέγχουμε τα email μας, το πρόγραμμα μας, να ενημερωνόμαστε για τις πρωινές ειδήσεις, τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους, κι όλα αυτά ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια μας!
Η τεχνολογία εξελίσσεται και με τον διαδραστικό καθρέφτη αυτή η εφαρμογή μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή μας ζωή.
Πρόκειται για έναν καθρέφτη νέας γενιάς που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός κοινού καθρέφτη με μια διαδραστική οθόνη, ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Βγαλμένη λες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η επινόηση αυτή έγινε πραγματικότητα και είναι πλέον διαθέσιμη στην αγορά.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε μέρη ψυχαγωγίας, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, σε καταστήματα, σπίτια, ξενοδοχεία και σ’ όποιον χώρο θέλουμε να δώσουμε μια φουτουριστική εντύπωση.

rozin_04.jpg
Διαδραστικός καθρέφτης- έργο τέχνης. Ο επισκέπτης της έκθεσης αλληλεπιδρά με το έργο τέχνης.

Ένας επεξεργαστής στο πίσω μέρος του καθρέφτη, μετατρέπει τον καθρέφτη σε διαδραστική οθόνη αφής. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες καταγράφουν κάθε ‘hot spot’ επιτρέποντας την αλληλοεπίδραση, αγγίζοντας την οθόνη. Έτσι ο χρήστης χαζεύοντας το είδωλό του, μπορεί ταυτόχρονα να ενημερώνεται από το διαδίκτυο,  να κοιτάει το προφίλ του στο facebook και το twitter, να ακούει ραδιόφωνο, να παρακολουθεί ειδήσεις και εκπομπές. Επιπλέον με τη βοήθεια μικροαισθητήρων, μπορεί να ελέγχει σημαντικούς βιοδείκτες της υγείας του, ποσοστό λίπους, οστική μάζα κ.α., όπως στην εικόνα που ακολουθεί (δες και το αντίστοιχο βίντεο).

cybrmrr_0980232_thumb_550xauto_49280.jpg

Η εμπειρία του shopping μετατρέπεται κι αυτή σε μια εικονική εμπειρία. Ο πελάτης μπορεί πλέον να δοκιμάσει εικονικά όποιο ένδυμα επιθυμεί σε οποιοδήποτε χρώμα, αφού ο διαδραστικός καθρέφτης έχει τη δυνατότητα να διαβάζει στο σώμα και να προσαρμόζει πάνω του κάθε μοντέλο. Το κατάστημα μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία των πελατών, το σωματότυπο, το μέγεθος και μελλοντικά να στοχεύσει σε εξατομικευμένες προσφορές και συμβουλές μόδας. (δες το βίντεο )

future-of-shopping.jpg
Διαδραστικός καθρέφτης σε κατάστημα μόδας

Πολλές επώνυμες φίρμες ρούχων ανά τον κόσμο έχουν ήδη εντάξει τον διαδραστικό καθρέφτη στις μπουτίκ τους, όπως η Diesel στην Ιαπωνία και η Prada στη Νέα Υόρκη.

shoot00.jpg
Μπουτίκ της Diesel στην Ιαπωνία

Ο διαδραστικός καθρέφτης είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε μια σειρά από διαδραστικό εξοπλισμό. Περισσότερες διαδραστικές ιδέες μπορείτε να δείτε στο άρθρο [Διαδραστικότητα και desighn].