ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Επισκευή Υπολογιστή: 300+ Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα

Κάθε επαγγελματίας τεχνικός υπολογιστών ή φανατικός χομπίστας έχει πάντοτε εύκαιρη μια συλλογή με τα απαραίτητα προγράμματα για την επισκευή υπολογιστή. Τώρα, ένα έτοιμο πακέτο με δωρεάν και portable εφαρμογές μας επιτρέπει να έχουμε τα 300+ πιο απαραίτητα προγράμματα για κάθε είδους διάγνωση και επισκευή υπολογιστή, πάντα ανανεωμένα στο τσεπάκι μας.

GEGeek.com: Η πηγή για τη συντήρηση του υπολογιστή

 

Η σελίδα GEGeek.com είναι ένα εξαιρετικά εκτεταμένο ευρετήριο άρθρων και προγραμμάτων σχετικά με την ασφάλεια, τον καθαρισμό, τη διάγνωση και την επισκευή υπολογιστή, με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, από τα Windows μέχρι το Solaris.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 01

Μπορεί να μην έχει το πιο καλαίσθητο design, αλλά ό,τι λείπει σε εμφάνιση, το αναπληρώνει με το παραπάνω σε περιεχόμενο.
Ταξινομημένους σε περισσότερες από 35 κατηγορίες και πολλαπλές υποκατηγορίες θα βρούμε κυριολεκτικά χιλιάδες συνδέσμους με τις γνωστότερες και τις σημαντικότερες εφαρμογές, καθώς επίσης και γραπτούς οδηγούς, οδηγούς σε βίντεο, και αρχεία PDF.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 02

Ενδεικτικό του πόσο πλήρες και αναλυτικό είναι το συγκεκριμένο site, στις σελίδες του μπορούμε να βρούμε ακόμη και μια συλλογή με κλειδιά είναι γνωστό πως ξεκλειδώνουν "ransomware", όπως ο ιός της αστυνομίας.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 03

GEGeek Tech Toolkit - Η απόλυτη σουίτα για την επισκευή υπολογιστή

 

Το GEGeek Tech Toolkit συμπυκνώνει τη χρηστικότητα του site σε ένα πακέτο με περισσότερα από 300 freeware προγράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σε portable μορφή - με άλλα λόγια δεν χρειάζονται εγκατάσταση για να τρέξουν.
Για την ακρίβεια, μπορούμε να τρέξουμε τα προγράμματα αυτά απευθείας από ένα φλασάκι, χωρίς να χρειάζεται να τα αντιγράψουμε στο δίσκο για να προχωρήσουμε στην επισκευή υπολογιστή.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 30

Ταξινομημένα σε 29 διαφορετικές κατηγορίες, τα προγράμματα αυτά, στην τελευταία έκδοση του Toolkit με όλες τις αναβαθμίσεις έχουν συνολικό μέγεθος 2,55 GB.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 28

Ενώ μπορούμε να τρέξουμε κάθε πρόγραμμα απευθείας από το φάκελό του, αν ανοίξουμε το GEGeek Toolkit.exe θα έχουμε ένα βολικό μενού απευθείας στη γραμμή εργασιών των Windows.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 05

Με δεξί κλικ σε αυτό έχουμε εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 06

Εκτός από τα προγράμματα που μπορούμε να τρέξουμε σαν Portable, θα βρούμε και απαραίτητα προγράμματα για να εγκαταστήσουμε, πχ μετά το Format και την επανεγκατάσταση των Windows.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 31

Μακράν όμως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του GEGeek Toolkit είναι η δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης όλων των προγραμμάτων που περιέχονται στο πακέτο.
Αρκεί να πάμε στο μενού και να επιλέξουμε το GeGeek ver. 8.2 (ή όποια είναι η έκδοση που έχουμε κατεβάσει) και να τρέξουμε το Run Ketarin Update.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 07

Το Ketarin θα αναβαθμίσει τα περισσότερα προγράμματα, αλλά όχι όλα. Όσα δεν μπορεί να αναβαθμίσει, αναβαθμίζονται χειροκίνητα από τον δημιουργό του GEGeek Tech Toolkit.

 

Κατέβασμα και ανανέωση GEGeek Tech Toolkit

 

Κατέβασμα GEGeek Tech Toolkit

 

Για να κατεβάσουμε το GEGeek Tech Toolkit θα χρειαστεί να κάνουμε μια δωρεά μέσω PayPal στο δημιουργό.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 08

Δεν ορίζεται κάποιο ελάχιστο ή μέγιστο ποσοστό για αυτή τη δωρεά. Δίνουμε το ποσόν που θεωρούμε λογικό και δίκαιο για αυτή την ανεκτίμητη συλλογή προγραμμάτων και τη δυνατότητα της αυτόματης ανανέωσης, ώστε να είναι πάντοτε ενημερωμένη.

Να σημειωθεί πως αυτή η δωρεά χρειάζεται να γίνει μόνο μια φορά και θα έχουμε στη συνέχεια απεριόριστη πρόσβαση στο GEGeek Tech Toolkit. Ουσιαστικά, είναι μια επένδυση που θα μας γλιτώσει σημαντικό χρόνο από το να φτιάχναμε χειροκίνητα μια αντίστοιχη συλλογή και να την ανανεώναμε τακτικά.

Edit: Επειδή σέβομαι την πολλή δουλειά που έχει κάνει ο συγκεκριμένος δημιουργός, δεν θα επιτρέψω στα σχόλια τη δημοσίευση συνδέσμων για download της συγκεκριμένης συλλογής που να παρακάμπτει τη διαδικασία του donation.
Κάνουμε λοιπόν κλικ στο κουμπί Donate, και μας εμφανίζεται η αντίστοιχη σελίδα.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 09

Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε λογαριασμό στο PayPal, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα μας (είτε είναι πιστωτική, είτε χρεωστική, είτε προπληρωμένη κάρτα για αγορές στο Internet) χωρίς λογαριασμό PayPal.

Ο μόνος περιορισμός είναι πως η κάρτα πρέπει να είναι Visa, MasterCard, Discovery ή American Express. Οι κάρτες τύπου Maestro δεν υποστηρίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, πριν εισάγουμε τα στοιχεία μας, βεβαιωνόμαστε πως βρισκόμαστε στη σελίδα του PayPal.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 10

Εισάγουμε λοιπόν το ποσό της επιλογής μας, στο πεδίο Donation amount και κάνουμε log in στο λογαριασμό μας ή συμπληρώνουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.
Στην επόμενη οθόνη, πριν ολοκληρώσουμε τη δωρεά, θα επιβεβαιώσουμε πως τα στοιχεία και το ποσόν είναι σωστά, και ολοκληρώνουμε κάνοντας κλικ στο "Donate".

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 11

Σύντομα αργότερα, θα λάβουμε ένα μήνυμα με το σύνδεσμο για να κατεβάσουμε το GEGeek Tech Toolbox.


Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 13

Προετοιμασία και αναβάθμιση GEGeek Tech Toolbox

 

Το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει το Toolkit είναι της μορφής .7z. Μπορούμε να το αποσυμπιέσουμε με το 7zip.
Για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία του Update, είναι σημαντικό να αποσυμπιέσουμε τον φάκελο GEGeek Toolkit που περιέχεται στο συμπιεσμένο αρχείο στο C:\, και όχι κάπου αλλού (πχ στην επιφάνεια εργασίας).

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 27

Να σημειωθεί πως επειδή ορισμένα από τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες όπως η ανάκτηση κωδικών, κάποια antivirus θα "κλοτσήσουν", συμπεριλαμβανομένου του Windows Defender των Windows 8.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 14

Αρκεί να πάμε στις λεπτομέρειες...

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 15

...και να ορίσουμε τα συγκεκριμένα προγράμματα να επιτρέπονται.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 16

Κάνουμε την αντίστοιχη ενέργεια αν χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο antivirus.

Μόλις το έχουμε αποσυμπιέσει, το GEGeek Tech Toolbox δεν θα περιλαμβάνει το σύνολο των προγραμμάτων. Θα πρέπει να κάνουμε την πρώτη αναβάθμιση για να έχουμε το πλήρες πακέτο.

Τρέχουμε το GEGeek Toolkit.exe...

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 17

Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών, επιλέγουμε το GeGeek ver. 8.2 (ή όποια είναι η έκδοση που έχουμε κατεβάσει) και να τρέξουμε το Run Ketarin Update.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 18

Για να τρέξει ο updater θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας τουλάχιστον το .net Framework 3.5. Αν δεν το έχουμε, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για να το εγκαταστήσουμε.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 19

Αφού εγκατασταθεί, θα πρέπει να τρέξουμε ξανά το update, για να ξεκινήσει.

Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα προγράμματα που μπορούν να αναβαθμιστούν. Στο παράδειγμα ήταν 197, αναλόγως όμως του πότε θα κατεβάσετε το Toolkit θα είναι περισσότερα ή λιγότερα.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 26

Για να ξεκινήσει η ανανέωση των προγραμμάτων, και να γίνει αυτόματα η εγκατάστασή τους, πηγαίνουμε στο βελάκι δεξιά του "Update all" και επιλέγουμε "Update all and install updates.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 25

Αρκετά προγράμματα δεν θα χρειάζονται καθόλου update, ενώ από αυτά που χρειάζονται τα περισσότερα θα έχουν μέγεθος Kilobyte ή μερικών Megabyte.

Ανάμεσά τους όμως υπάρχουν και 1-2 προγράμματα που ξεπερνούν τα 100 και τα 150MB, οπότε η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μερικά λεπτά, αναλόγως της σύνδεσής μας.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 28

Καθώς το κάθε πρόγραμμα θα κατέβει από τη μητρική του ιστοσελίδα, υπάρχει περίπτωση ορισμένα προγράμματα να αποτύχουν. Στο τέλος της διαδικασίας θα μας εμφανιστεί μια αναφορά με τις αποτυχίες.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 22

Συχνά οι αποτυχίες οφείλονται σε κάποιο προσωρινό πρόβλημα της εκάστοτε ιστοσελίδας.
Μπορούμε να ταξινομήσουμε τις εφαρμογές με βάση το Status, για να βρούμε εκείνες που είναι "Failed" και να δοκιμάσουμε το Force download.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 23

Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις θα λειτουργήσει, και θα κατέβει το αρχείο, οπότε μπορούμε ξανακάνουμε κλικ πάνω του και να επιλέξουμε "Install".
Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, πιθανώς να είναι σοβαρότερο το πρόβλημα της αρχικής σελίδας, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα έκδοση του GEGeek Tech Toolkit για την αυτόματη αναβάθμιση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 24

Να σημειωθεί πάντως πως κάποια προγράμματα θα γίνονται update κάθε φορά που τρέχουμε το Ketarin.
Αυτό δεν είναι σφάλμα του προγράμματος. Σύμφωνα με το δημιουργό, συγκεκριμένες εφαρμογές μπορεί να έχουν ακριβώς το ίδιο filesize αλλά να έχει αλλάξει η έκδοση. Είναι λοιπόν σχεδιασμένες να κατεβαίνουν κάθε φορά.

Έτοιμο για χρήση

 

Αφότου ολοκληρωθεί το update μπορούμε να αντιγράψουμε όλο το φάκελο σε ένα φλασάκι και να τον χρησιμοποιούμε από εκεί.
Για ακόμα ταχύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα συγχρονισμού αρχείων.

Επισκευή Υπολογιστή - επισκευή PC πάνω από 300 Ζωτικά Δωρεάν Προγράμματα 32

Με αυτό τον τρόπο, σε κάθε ανανέωση των προγραμμάτων του GEGeek Tech Toolkit στο δίσκο, θα χρειαστεί να μεταφέρονται στο φλασάκι μόνο τα προγράμματα που έχουν αλλάξει, όχι όλα, και να κερδίζουμε αρκετό χρόνο.

Ασχέτως αν η επισκευή υπολογιστή είναι για εσάς καθημερινή ενασχόληση ή μια φορά στο τόσο, το GEGeek Tech Toolkit είναι ένα εργαλείο που όχι μόνο συγκεντρώνει λίγο-πολύ όποια εφαρμογή θα χρειαστούμε, αλλά μας γλιτώνει και από ατέλειωτες ώρες χειροκίνητου update.

πηγή:PCSTEP.GR