ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ BYPASS ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ


Διακόπτης Bypass

Δύο λόγια για τον διακόπτη by pass που τόσο πολύ χρησιμοποιείται στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις οικιακές και επαγγελματικές. Με πολύ απλά λόγια θα σας πω ότι δεν πρέπει να υφίσταται αυτή η Ελληνική πατέντα, γιατί είναι Ελληνική πατέντα, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιείται. 



Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να τοποθετείται ένας απλός διακόπτης και να αντικαθιστά το Ρελέ διαφυγής. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα για την επικινδυνότητα αυτής της παράκαμψης. Ακόμα και ένας νέος ηλεκτρολόγος μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματος η διαρροής δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για την προστασία της εγκατάστασης.

Απευθύνομαι και στους συναδέλφους, απλά πρέπει να το ξεχάσουμε
Κάποιος το ανακάλυψε για επαγγελματικούς χώρους (σε χώρους που είναι αναγκαίο να μην μείνουν πολλή ώρα με διακοπή  ηλεκτροδότησης όπως γραφεία καταστήματα εστιατόρια κλπ) και πολύ εύκολα μπήκε στα σπίτια. 
Μην παίρνετε τα λάθος παραδείγματα και τα εύκολα. Ο εύκολος δρόμος δεν είναι και ο σωστός. Aκόμα και να το προτείνουν οι ιδιοκτήτες, εμείς πρέπει να τους ενημερώσουμε για την επικινδυνότητα και ότι  αναγράφεται  στο πρωτόκολλο HD 384 η μη παράκαμψη του ΔΔΕ.