ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές ενσωματώνουν αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας, αλλά τι σημαίνουν οι κωδικοί που βλέπουμε στο φύλλο οδηγιών; Τα πρότυπα ασφαλείας έχουν ως σκοπό να ενημερώσουν τους καταναλωτές μέχρι τι βαθμό προστατεύονται τα προϊόντα αλλά και να αποσαφηνίσουν τι εννοούμε ως ‘αδιάβροχο‘. Να ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Κάθε κωδικός αποτελείτε από κάποια συγκεκριμένα γράμματα και ψηφία. Αρχικά έχουμε τα γράμματα IP που προέρχονται από τις λέξεις International Protection, ενώ πολλές φορές μεταφράζεται και ως Ingress Protection.


Τα παραπάνω νούμερα είναι υποχρεωτικά. Επιπλέον, οι κατασκευαστές μπορούν, προαιρετικά, να ενσωματώσουν μια σειρά από γράμματα για περαιτέρω ενημέρωση. Τα πρώτα γράμματα συμβολίζουν το επίπεδο προστασίας στην πρόσβαση επικινδύνων τμημάτων από ανθρώπους.



Περισσότερα γράμματα συμβολίζουν επιπλέον πληροφορίες για την προστασία:


Ένα ακόμα νούμερο συμβολίζει την αντίσταση της συσκευής σε μηχανικές συγκρούσεις. Ο συμβολισμός αυτός δεν είναι υποχρεωτικός και σπάνια χρησιμοποιείται. Ουσιαστικά μετράται η ενέργεια, σε Joule (J), που απαιτείται για να προκριθεί μια συσκευή σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο αντίστασης.